Az argentin gnóm
2016. február 23. írta: Csiribusz

Az argentin gnóm

Ez a kis lényecske jól ráhozta a frászt argentin fiatalok egy csoportjára. A film és maga a hír már nem friss, még 2008-ból származik, nekem is fent volt a korábbi blogomon, de sajnos az „elszállt”, így újra felteszem azok kedvéért, akik még nem hallottak róla. - Csiribusz

 

gnom.jpg

 

Dél-Amerikában nagy pánikot okozott 2008-ban, Clodomira városában az az ún. törpe-szörnyeteg, amely egy ideje rettegésben tartja az argentin városka lakóit. A The Sun „hátborzongató gnómról” készített argentin videója milliókat döbbentett meg az egész világon.

Egy csapat fiatal – Juan Carlos Roldan, fivére Javier és öt barátjuk – azt állította, hogy éjszaka, miközben a clodomirai vízesés környékén szórakoztak, a közelükben megjelent egy ijesztő kinézetű törpeforma lény, és feléjük rohanva halálra rémítette őket. Bár a fiúk azonnal menekülőre fogták, Juannak maradt annyi lélekjelenléte, hogy mobiljával felvegye az eseményeket.

Juan úgy utalt a lényre, mint: „Valami, ami úgy nézett ki, mint egy törpe” - majd folytatta: - „Oldalasan járt és sötét ruhát viselt. De lehetetlen volt látni az arcát, mert árnyék borította.”

Egy másik fiú így emlékezett: „Szórakoztunk - énekeltünk és táncoltunk -, amikor egy hangos, suhogó hangot hallottunk a hátunk mögül. Ez az apró akármi elkezdett felénk szaladni a San Martin fasoron. Hegyes kalapot és sötét ruhákat viselt. Hihetetlenül alacsony volt. Lefilmeztük, aztán megijedtünk és elfutottunk. Ez a kis izé úgy ugatott, mint egy kutya - de oldalasan szaladt, kétlábon. A futball stadion felé vette az irányt.”

Juan hozzátette: „Egy pillanatra megálltunk a sarkon, ahonnan odaláttunk. Amikor visszaértünk és összeszedtük az otthagyott holminkat és a bicikliket, semmi mást nem láttunk.”

A szakértői vizsgálat kiderítette, hogy a felvétel hitelesnek tűnik, de szkeptikusok máris vitatkoznak, hogy az oldalazó mozgást végző lény, egy gyermek vagy egy kicsi állat is lehetett.

 

 

Aldegonda Alvarez, az Universidad Nacional de Santiago del Estero fotószakértője így nyilatkozott: „Ez a videó hitelesnek tűnik. Lehet hogy egy újabb 'petido orejudo'-val - apró lénnyel van dolgunk.”

Az ügy kirobbanása után nem sokkal, több százan jelentettek hasonló észleléseket. Kiderült, hogy a lény híre nem ismeretlen a város vezetősége és a rendőrség előtt. A polgármester és a rendőrfőnök beismerte, hogy már húsz éve tudomásuk van a hátborzongató gnóm létezéséről.

Legelőször egy tizenéves fiú, Jose Alvarez filmezte le, amikor szülővárosában, General Guemesben (Salta tartomány, Argentína) szórakozott a barátaival. Ő így emlékezett: „Ez nem vicc. Még mindig félünk kimenni, ahogy minden szomszédunk is. Az egyik barátom annyira megijedt, hogy kórházba kellett vinnünk, miután látta azt a valamit.”

Forrás: titkokesrejtelyek.blogspot.hu

Képforrás: youtube.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr798413286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása