Valódi szörnyek – a 10 legbizarrabb lény, amit a Földön láttak
2015. február 27. írta: Csiribusz

Valódi szörnyek – a 10 legbizarrabb lény, amit a Földön láttak

Az internet térhódítása előtt vajmi keveset tudhattunk a Földön kívüli életről. Ám mostanában egyre több különös kép és videó lát napvilágot. Összegyűjtöttük a 10 legfurcsább dokumentált lényt.

1, A hátborzongató louisianai szörny

2010. december 10-én az NBC 33 csatorna különös videót közvetített. Egy louisianai vadász éjszakai kameráján látható a semmihez nem hasonlító, vékony, ám annál fürgébb ismeretlen lény. A videó sugárzása után rettegő levelek ezrei árasztották el a TV csatorna postaládáját, mely levelekben az emberek a bibliai apokaliptikus lényhez hasonlítják a louisianai szörnyet. 

szorny1_1.jpg

Az igazság körül a mai napig éles viták folynak. Számos szkeptikus szerint egyszerűen egy photoshoppal készült média-hackről van szó. Ezzel szemben izgalmasabb magyarázat is van: két cég is magáénak mondja a rettegett szörnyet. J. J. Abrams szerint az ő Super 8 című filmjének teremtménye az éjjeli látogató, de a Playstation birodalom is úgy véli, az ő szörnyük, a Resistance 3 című játékból.

2, A New York-i tengerpart szörnye

Különös pihenésben volt része néhány New York-i fiatalnak, mikor tengerparti mókájuk közben a víz egy ismeretlen lényt dobott partra. A srácok azonnal lefényképezték, és a fotót eladták a lapoknak. A dolog érdekessége, hogy a Plum Island-i Állatbetegségeket Kutató Centrum közelében történt az eset, így sokan úgy vélték, ez bizonyíték arra, hogy az amerikai kormány titkos kísérleteket végez ártatlan állatokon. Találgatók szerint a lény egyszerre viseli magán a kutya, teknős és dinoszaurusz jegyeit. 

szorny2_1.jpg

A tudósok később eloszlatták a tévhiteket. Állításuk szerint az idegennek titulált lény nem volt más, mint egy bomlásban lévő mosómedve teteme. Bizonyítékul azt hozták föl, hogy a New York-i szörny koponya- és fogazatstruktúrája megegyezik a tündéri állatéval, bár a tetem felső állkapcsa hiányzott.

3, A megfojtott ufó-csecsemő

2007 május 11-én a mexikói farmert, Moreno Lopezt nagy meglepetés érte, mikor szokásos patkánycsapda ellenőrző körútjára indult. A lény, annak ellenére, hogy kis méretű volt, mégis hatalmas fejjel és szemekkel rendelkezett. A férfi nem habozott, rögtön meg akarta ölni az ismeretlen lényt, ám a gyilkossághoz háromszor kellett vízbe fojtania, mire az „ufó-csecsemő” megadta magát. Lopez nem sokkal később autóbalesetben meghalt. 

szorny3_1.jpg

A History Channel szörnykutatói vizsgálták a megnevezhetetlen tetemet. Végül arra jutottak, hogy van magyarázat! Vélhetően a mókusok nemzetségének egy különleges, csupasz fajtájával találkozott Lopez. Tudósok másik csapata viszont megállapította, hogy a lénynek teljesen eltér a fogazata bármilyen Földön megtalálható élőlényétől, és ismeretlen szövetekre is találtak az apró lény testében.

4, A panamai horror

2009 szeptemberében négy kamasz játszadozott a panamai Cerro Azulban, mikor állításuk szerint egy E.T. szerű lény kirontott az egyik barlangból és üldözőbe vette őket. A tinik nem voltak restek, addig dobálták kövekkel, míg az ál-E.T. ki nem múlt, majd a folyóba vetették. 

szorny4.jpg

A kutatók azonnal lecsaptak a leletre, ám hamar megállapították, hogy egyáltalán nem földön kívüli lényről van szó. Egy halott lajhárral volt dolguk, ami annyi időt töltött a vízben, hogy szőr lefoszlott róla. A fiúk története hamis volt. Nem ők ölték meg, hanem már hosszú ideje a vízben bomlott a tetem.

5, A thaiföldi szatír

2010-ben képek sorozata árasztotta el a közösségi hálókat, mely fotók egy Thaiföldön tartott ufó-temetési ceremóniát dokumentáltak. A képeken egy felismerhetetlen szürke lény látható, hatalmas fejjel. Sokan inkább arra gyanakodtak, hogy a lény inkább egy valódi szatír, kecskefarkú, disznófülű, nimfákat riogató lény. Erre a kecskééhez hasonló farka és patás lába engedett következtetni. 

szorny5.jpg

Tudósok gyorsan megcáfolták a látottakat. Kutatások kimutatták, hogy nincsen többről szó, mint egy eldeformálódott borjúról. Sőt, azt is megkockáztatják, hogy a thaiföldi falu lakói ezt mindvégig tudták. Számos mutáns állat születik a világon, amelyekre könnyű rávágni, hogy földönkívüliek. A nagyon fanatikus UFO-hívek a mutáns állatok születését is összefüggésbe hozzák a földönkívüliekkel. Szerintük az ufók titokban kísérleteznek földi állatokon, ezért születnek a fentihez hasonló tehenek és más furcsa, ám megmagyarázható teremtmények.

6, A chilei emberszerű lény

Julio Carreno egy családi nyaralás során botlott bele a mindössze 7,2 centiméteres humanoid lénybe. Az apró teremtmény még élt, mikor rátaláltak. Kinyitotta a szemét és 8 napig maradt életben a család felügyelete alatt. Miután meghalt, eredeti rózsaszín színe gyorsan besötétedett és mumifikálódott. Mikor a történet napvilágra került, sokan állították, hogy míg a család magánál tartotta a lényt, telepatikus kapcsolatba léptek Julio feleségével. Sok találgatás szerint a lény talán valamilyen macskamagzat vagy földönkívüli lehetett. 

szorny6.jpg

A tetemet santiagói állatorvosok tanulmányozták, ám megegyezésre nem jutottak a lény mibenlétével kapcsolatban. Abban egyetértettek, hogy a tetem nem macskaféle, és nem magzat. Néhányan úgy gondolják, hogy egy kezdetleges egér-oposszum lehet, bár sok jellegzetességben eltért a Chilében gyakori rágcsálótól.

7, A Texast elözönlő Chupacabrák

A Chupacabra (jelentése: kecskeszívó) állítólag egy Amerika egyes tájain élő mitikus lény. A körülötte keringő pletykák nagyon eltérők, így nem lehet egyértelműen meghatározni a külsejét, de az „biztos”, hogy farmokon tenyésztett állatok vérével táplálkozik. Először a '90-es években jelentették a létezését, és azóta gyakran felbukkan. 2004-ben egy texasi farmer lőtte az első Chupacabrát, miután a sakál és kutya keverékére hasonlító, szőr nélküli szörnyeteg 34 csirkéjének oltotta ki az életét. 

szorny7.jpg

Később a lény DNS-ét kutatólaboratóriumba küldték, ahol tudósok megállapították, hogy az idegen teremtmény nem más, mint egy rühes sakál. Texas területén azóta sok hasonló esetet jelentettek, de a tudósok mindannyiszor a rühes sakál végkövetkeztetésre jutottak.

8, A kínai Jeti

2010 áprilisában kínai vadászok elfogtak egy csupasz, oposszum-szerű, ám kenguru farkú lényt, mely állításuk szerint macska hangokat adott ki. A szörny azonnal a sajtó kedvence lett, és hamarosan mindenhol a „Keleti Jetiként” emlegették. 

szorny8.jpg

Loren Coleman jetikutató felháborodott, és médiahisztériának nevezte az eseménysorozatot. Dühének az adott alapot, hogy a szerinte rossz kontextusban használták a Jeti szót. Hiszen szerinte a Jetiknek ismert jellegzetességeik vannak, amely kritériumoknak a kínai lény nem felelt meg.

9, Az alabamai óriás vadkan

2007 májusában a 11 éves Jamison Stone-nak jó napja volt. Egy több mint 500 kilós mutáns vadkant lőtt délutáni vadászata során. Háromórás üldözés és nyolc lövés után a szörnyeteg holtan terült el. A hazaszállításhoz több fát kellett kivágni az erdőből, viszont a család hosszú hónapokig élhetett a vaddisznó húsából készült több mázsa kolbászból. 

szorny9.jpg

A fiú apjával vadászott aznap, így a papa videóra vette az egész esetet, mely hamar nagy felháborodást keltett az állatvédők és a társadalom szemében. Megvádolták a fiút, hogy rettenetesen megkínozta az állatot. Hogy pontosan milyen lényt lőtt le a fiú, máig nem tudni. Sokan egyszerű hackelésnek tartják a legendás vadászatot.

10, Rákszerű lények, melyek megtámadták Oroszországot

Cseljabinszk egy elhagyatott területén bukkantak rá a mutáns rákokra, melyek megrémisztettek mindenkit, aki látta őket. A klasszikus rákhéjból félelmetes agyarak és egy hosszan tekergő farok kandikál ki. Az emberek vagy földönkívülinek vagy még a dinoszauruszok előtti korból származó szörnynek titulálták. 

szorny10.jpg

Kutatások bebizonyították, hogy kivételesen az embereknek igazuk volt. A különös rákok egy 200 millió éve élő faj, mely számtalan katasztrófát, természeti változást élt túl. Így a tudósok egyszerűen a természet tökéletes teremtményének tartják őket.

Forrás: kulturpart.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr737225311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Equu1N0X 2015.02.27. 20:40:31

Az első képet már sokszor láttam sok helyen de még mindig kiráz tőle a hideg.

Csiribusz 2015.02.28. 14:22:07

Ezzel én is így voltam.
süti beállítások módosítása