Rossz hold / Átváltozás
2015. február 16. írta: Csiribusz

Rossz hold / Átváltozás

Rossz hold / Átváltozás – amerikai horrorfilm, 1996 

rossz_hold_1996.jpgRendezte:  Eric Red

Szereplők:

Michael Paré - Ted

Mariel Hemingway - Janet

Mason Gamble - Brett

Primo - Thor, a kutya

A jóképű Ted az Amazonas dzsungeleiben végez kutatómunkát kolléganőjével és egyben barátnőjével, Marjorie-val. Az egyik éjszaka folytán brutális támadás éri őket. Marjorie meghal, Ted pedig súlyosan megsérül. Nem kell sok fantázia ahhoz, hogy a férfi rájöjjön mi támadta meg őket: egy vérfarkas.

Visszatérve az Egyesült Államokba, Ted felveszi a kapcsolatot ügyvédnő húgával, Janettel, aki egy kisváros erdős övezetében él kisfiával, a tízéves Brett-tel és kutyájukkal, Thorral együtt. 

Sérülése óta Ted furcsa dolgokat tapasztal magán. Nem egyszer ébred az erdő közepén meztelenül, vérbe fagyva. Csakhogy a vér sosem az övé. Ezzel egy időben turisták, erdőkerülők, erdei munkások tűnnek el nyomtalanul az erdőben, vagy találják meg holttesteiket szörnyen megcsonkítva. A rendőrség pumára, medvére vagy valami óriási méretű farkasra gyanakszik, de persze Ted már sejti a borzalmas titkot, mely önmagát is halálra rémíti. Végső menedéket a testvérénél keres, abban reménykedve, a szeretet talán gyógyírt jelenthet a szörnyű átokra. Csakhogy semmi nem úgy alakul, ahogyan várta. Janetet és Brettet egy darabig félre tudja vezetni, de van valaki, aki kezdettől fogva tudja, kivel van dolga: a kutya, Thor...  

Írta: Csiribusz

Forrás: filmekletoltese.ucoz.hu  

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr117179789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prüstü 2015.03.06. 20:32:43

Meglepően hatásos horrorfilm, elég fiatalon láttam és rendkívül elementárisan hatott. Az egyik kedvenc vérfarkasos filmem, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Csiribusz 2015.03.07. 08:54:36

Igen, szerintem is. Nem csak a vérengzésről szól, hanem legalább van tartalma is.
süti beállítások módosítása