Mitikus szörny szelte a jeges habokat?
2014. december 03. írta: Csiribusz

Mitikus szörny szelte a jeges habokat?

Rejtélyes vízi szörnyet vélt videóra venni egy idős izlandi férfi a napokban. Az anakondaszerű valamiről készült képsorok hamar bejárták a világot, többen a Loch Ness-i szörny rokonát látták benne, de a szakemberek szerint nem kell aggódni a "lény" miatt.

 

kigyoleny.jpg

 

A 67 éves férfi február elején készítette az ominózus felvételt, melyen úgy látszik, mintha egy anakondaszerű lény úszna a Jokulsa folyó jeges vizében. A videó láttán többen azt hitték, hogy a szigetország szörnyével, a Lagarfljótsormurral van dolguk, amiről az első beszámolók még a 14. században keletkeztek. Többen azonban szkeptikusan álltak az állítólagos szörnyhöz, trükkre, robotra gyanakodtak. 

 

 

A videó elemzése után arra az álláspontra jutottak, hogy a valami egy helyben mozog, nem halad előre, a kígyózó mozgás csupán az áramlás okozta illúzió. Szakemberek szerint szörny helyett inkább csak egy elakadt halászháló vagy egy hosszú ruha látszik a jeges vízben - írja az msnbc.msn.com.

Forrás: stop.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr906955041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása