Farkasember szedi áldozatait a Fülöp-szigeteken?
2014. szeptember 10. írta: Csiribusz

Farkasember szedi áldozatait a Fülöp-szigeteken?

A helyiek szerint farkasember pusztítja az állatállományt a Fülöp-szigetek középső részén. A földművelők elmondták, hogy telihold idején egy titokzatos lény tép darabokra az állatokat. A titokzatos jelenség Sibale szigetén ütötte fel a fejét. A lakosoknak fogalmuk sincs micsoda kegyetlen állat lehet az, amelyik ilyen szörnyű állapotban hagyja az áldozatukat, miután lakomázik belőlük.  

vérfarkas0000.jpg

A közelmúltban publikált egy cikket a Manila Standard Today, amiben földművesek arról beszélnek, hogy egyre növekszik a farkasembertől való félelem, amely csak telihold idején aktív és áldozatainak vérét szívja, majd letépi az olyan állatok végtagjait, mint a kecskék. 

A kecskék tömeges gyilkossága a szigetországban már 2012 óta tart, minden telihold idején. Azóta már több mint 200 kecske esett az ismeretlen gyilkos áldozatául. A helyiek úgy tartják, hogy a bűnös nem más, mint a misztikus farkasember, egy ember, aki farkassá változik minden telihold idején. 

vérfarkas000.jpg

A sziget, ahol a feltételezett farkasember jár, egy különálló hely a civilizációtól, mint bármelyik másik Fülöp-sziget. Romblon tartományból ötórányi hajóút vezet el Sibale szigetéig, amely nincs messze az Oriental Mindoro szigettől. A lakosok innen szerzik be az olyan szükségleteiket, mint élelem, tisztálkodó eszközök, egészségügyi kellékek, stb. 

Az nem tisztázott, hogy a farkasember egyedül vadászik-e, vagy csoportosan, mint a farkasok vagy a hiénák. Az utolsó támadás alkalmával kilenc kecske esett áldozatul San Vicente falujának közelében. A kecskék a falu törzsfőnökének, Ulpiano Eborának a tulajdonában voltak. Az eset előtt még számos állatgyilkosság történt, Poblacion közelében. Mindent összevetve, az utóbbi hetekben 27 állat halt meg. 

A lényt még senki sem látta, így kézzelfogható bizonyíték nincs a létezésére, csupán a tetemek jelenléte. A fülöp-szigeteki folklór tele van az alvilágból származó ijesztő lényekkel. A spanyol megszállás alatt a kolónia kormánya Panay szigetén elterjesztette az aswang kultuszát, amely nem más, mint a helyi változata az alakváltóknak, amely az európai húsevő banshee néven ismert. A legenda feltehetően azért terjedt el, hogy visszatartsák a filippínókat attól, hogy fellázadjanak a telepesek ellen, mert a lázadók általában éjjelente tartottak haditanácskozást. 

Vannak, akik összefüggést vélnek látni a titokzatos lény és a chupacabra között, amely az amerikai kontinensen pusztítja a teheneket és a kutyákat, miközben éles fogaival kitépi a húsukat, mint egy éhes vadállat és kiszívja a vérüket. 

Forrás: paranormal.hu; Képforrás: beforeitsnews.com; ibtimes.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr106686357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása