A Hold arca
2014. augusztus 20. írta: Csiribusz

A Hold arca

/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimarad vagy betoldódik. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. Sajnos nem egyszer előfordul, hogy különböző források teljesen másként tálalják ugyanazon történeteket, vagy némely részleteket leszámítva eltérőek, nagyon ellentmondásosak. Kérem, senki ne gondolja, hogy szándékosan akarom félrevezetni! Mindenki maga tudja, mit hisz el belőle vagy mit nem. A történetek hitelességét sem cáfolni, sem állítani nem tudom. Némelyik meglehetősen hátborzongató, ezért ki-ki a saját felelősségére olvassa el! Köszönöm! - Csiribusz/

holdarc.jpgÍrországban évszázadokon át sok babona élt a holddal kapcsolatban. Az emberek balszerencsének tartották, ha valaki meglátta a tükörben visszatükröződni a telihold képét, vagy ha egy fa ágain keresztül bámulta, de a legrosszabb az volt, amikor a telihold fénye rávetődött egy alvó ember arcára. Ha ez utóbbi történt, az halált jelentett az illetőnek. 

Élt egyszer egy ír kislány, akinek a szobájában állt egy régi faszekrény, melyben a holmijait tartotta. A szekrény belső ajtaján volt egy tükör. Az anyja figyelmeztette a lányát, hogy a szekrényajtó legyen mindig zárva éjjel. A lány általában megfogadta az anyja tanácsát, de néha előfordult, hogy elfelejtette. Egy alkalommal szintén ez történt. 

Azon az éjszakán arra ébredt, hogy valami a szemébe világít. Amikor körülnézett, meglátta a nyitott szekrényajtót és azt is, hogy a telihold képe a tükörből néz le rá, amint a kinti fák ágain átsüt. Fel akart kelni az ágyból, hogy becsukja az ajtót, amikor észrevett valami nagyon furcsát. Úgy tűnt a tükörben, mintha a holdnak arca lenne. Halott ember képére emlékeztette, amely mindenhol sárga és rothadt foltok, himlőhelyek tarkítják. Ijedtében fejére húzta a takarót. 

Mire ismét ki mert kandikálni a takaró alól, a hold már visszatért régi kerékvágásába. A lány megkönnyebbülten felsóhajtott és megfordult, hogy aludni tudjon. Ám ekkor halk zörejt hallott az ágy lába felől. A lány felült az ágyban és elszörnyedve látta, hogy egy halott ember van a szobájában. Arca kerek volt, akár a hold, teste lelógott torz koponyája alatt. Elkapta a kislány lábujjait és kirángatta az ágyból. Az küzdött és rúgott, de hiába. A halott ember behúzta a tükörbe, aztán becsukta maga mögött a szekrényajtót. 

Reggel, amikor a kislány anyja bejött a szobába, hogy felébressze, nem találta sehol a gyereket. Átkutatta az egész szobát, és mikor végül kinyitotta a faszekrény ajtaját, a tükröt vérrel befröcskölve találta…

Forrás: scaryforkids.com – fordította: Csiribusz

Képforrás: michaeljohngrist.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr166620195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása