Rejtély a hegyekben
2013. július 02. írta: Csiribusz

Rejtély a hegyekben

/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimarad vagy betoldódik. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. Sajnos nem egyszer előfordul, hogy különböző források teljesen másként tálalják ugyanazon történeteket, vagy némely részleteket leszámítva eltérőek, nagyon ellentmondásosak. Kérem, senki ne gondolja, hogy szándékosan akarom félrevezetni! Mindenki maga tudja, mit hisz el belőle vagy mit nem. A történetek hitelességét sem cáfolni, sem állítani nem tudom. Némelyik meglehetősen hátborzongató, ezért ki-ki a saját felelősségére olvassa el! Köszönöm! - Csiribusz/

Egy nap, két koreai lány – Su-Min és Hee-Yun – elment kirándulni a hegyekbe. Mindketten élvezték a hegymászást, így ebben a sportban komoly tapasztalatokra tettek szert az elmúlt években. Ezen a bizonyos napon csodálatos idő volt a hegyekben, amikor elindultak felfelé. Ám ahogyan telt az idő, s mindjobban a hegycsúcshoz közeledtek, egyre rosszabb lett az időjárás, egyre vadabb szél fújt. 

kunyhó1.jpgAztán hirtelen mászás közben, Hee-Yun elveszítette az egyensúlyát, és vagy húsz méter zuhant a hegy sziklás felületéhez ütődve. Szerencséjére azonban sikerült megkapaszkodnia egy kiálló, hóval borított fában. Ahogyan kétségbeesve vergődött a szikla szélén, éles fájdalom hasított belé, és rá kellett döbbennie, hogy esés közben eltörte az egyik lábát. 

Olyan fájdalmai voltak, hogy tudta, ezzel a lábbal nem fog lemászni a hegyről. Így a lányok keletnek fordultak, a hegy másik oldala felé, s hamarosan rátaláltak egy kis kunyhóra. Bent a házikóban nagy kandalló állt, mellette gondosan felaprított tűzifa, de volt a házban vécé is, valamint egy szekrény, benne több doboz bab- és tonhalkonzervvel. 

"-         Muszáj visszamennem a táborba, hogy segítséget tudjak hozni – mondta Su-Min. – Addig itt kellene maradnod. Nem gond?

-         Minden rendben lesz – felelte Hee-Yun a fájdalomtól sziszegve, ahogyan sérült lábát húzta. – Csak kérlek, siess!

-         Sietek, számíthatsz rám!" 

Su-Min ígéretéhez híven, valóban sietett. Lemászott a hegyről olyan fürgén, amennyire csak tellett tőle, és azonnal segítségért szaladt. Csakhogy mire elérte a hegyi mentőállomást, leszállt az est. A mentősök pedig nem indítottak keresőcsapatot arra hivatkozva, hogy túl sötét van már. A segítséggel sajnos várni kellett hajnalig, ezért Su-Min barátnőjéért aggódva, álmatlanul töltötte az éjszakát. 

Másnap kora reggel a mentősökkel együtt, visszament a hegyi faházba. Közben kértek egy helikoptert is, amely majd a legközelebbi kórházba szállítja a sérült lányt. Beléptek a kis házba, de nem láttak senkit. Su-Yin hiába szólongatta barátnőjét, semmilyen válasz nem érkezett. Rettentő zavarba jött a mentősök előtt, de aztán észrevette, hogy a vécé ajtaja zárva van. Bekopogtatott. Most sem jött válasz. Hiába rángatta az ajtót, csak nem engedett. Végül a mentősök feltörték a zárat és az ajtó kinyílt. A szörnyű látvány, mely szemük elé tárult, mindannyiukat megdöbbentette. 

Hee-Yun a vécé padlóján kuporgott. Bőre halálsápadt volt, haja megőszült. Szeme tágra meredt, arcára iszonyat ült ki, karjait védekezően maga elé emelte. Ennek ellenére nyilvánvaló volt, hogy a lány halott. 

Halálának okára sosem jöttek rá, de egyértelmű volt, hogy valaki vagy valami halálra rémítette szegényt. A mai napig senki nem tudja a választ, csak a hegyek ismerik az igazságot, ők pedig… hallgatnak. 

Forrás: scaryforkids.com - írta és fordította: Csiribusz 

Képforrás: 1ms.net - a kép csak illusztráció

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr755387790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoffman 2013.07.02. 16:51:24

A "Hátadon Csüngve" irományához képest itt nem lett libabőrös a hátam, kedves Csiribusz, de ettől még tetszik! Nem sajnálnám, ha még több ehhez hasonló történet lenne az oldalon. :)

Hoffman 2013.07.02. 16:59:19

Remélem nem lenne gond, ha jómagam is ajánlanék egy történetet.

www.scaryforkids.com/antique-doll/

Csiribusz 2013.07.02. 17:39:46

Ízlések és pofonok... tudod...
Nem, nem baj, ha ajánlasz cikkeket, az mindig jól jön.

EquuiNOX 2013.07.02. 21:11:45

Jóféle kis történet,valamiért a Kör című film jutott róla az eszembe.

Csiribusz 2013.07.02. 21:29:04

EquuiNOX: Talán azért, mert keleti téma.

white dragon 2013.07.03. 10:25:45

na végre sikerült írnom,jó az új oldal,csiribusz vámpír baba született kansasban nézd meg,érdekes 2hegyes foga van.és tetszik a sellős videó ami a sziklán van.

white dragon 2013.07.03. 10:26:44

white dragon=éva,csak más néven jöttem fel

Csiribusz 2013.07.03. 14:18:06

Köszöntelek, Éva, remélem White Dragon néven is találsz kedverdre való olvasmányt!

white dragon 2013.07.04. 09:24:05

helo neked is csiribusz,kiváncsi vagyok milyen lenne felnőttnek a fogaival,biztos nem szemétkednének vele ilyen fogakkal.

white dragon 2013.07.04. 09:25:07

érdekeset hozol mindig,és én is kérdezni akartam mikor lesz sztori a scaryforkids ről
süti beállítások módosítása