Ronda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai
2013. március 12. írta: Csiribusz

Ronda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai

verfarkasszupermodell.jpgBevallom, nem tudtam, mire számíthatok, miután ezt az ellentmondásos címet láttam a borítón, de valamiért felkeltette a kíváncsiságom, így elolvastam. Nekem tetszett. Nem az a megszokott horrorsztori, ha valaki azt várja, csalódni fog. Mindenesetre rendkívül szórakoztató – nem is tudok rá jobb kifejezést találni. Igazi könnyű, nyári olvasmány. Senkit ne tévesszen meg a cím, vagy a magyar kiadás rózsaszín kötése, ez nem jelenti azt, hogy tipikusan női könyv. Férfiaknak ugyanolyan szórakozást nyújthat, bár, ha vértől fröcsögő, kemény horrorra számítanak, inkább ne vegyék a kezükbe.

Ha netán valaki jobban vonzódna a vámpírokhoz, belőlük is akad pár, de szerintem a szerző nyugodtan kihagyhatta volna őket a könyvből, mert különösebb szerepük nincsen a történet előbbre haladását tekintve. Bár az is lehet, hogy csak elfogult vagyok, mivel nem rajongok a vámpírokért.

A történet egyébként számomra befejezetlennek tűnik, valahogy elvarratlanul maradtak a szálak egy-két pontban, de az is lehet, hogy szándékosan tette ezt a szerző, ha később folytatni akarná a művét. Bárhogyan is gondolta, sajnos erre már nem kerülhet sor, mert Ronda Thompson 2007-ben elhunyt.

És most pár mondatban a tartalomról:

Sherry Billington árva kamaszlány, akit nevelőszülei csecsemőkorában fogadtak örökbe, és távolságtartó szeretettel neveltek fel. A lány igazi szürke kisegér, csúnyácska arcára nem figyelnek fel a fiúk, ám egy nap rámosolyog a szerencse, és a suli bikája randira hívja. Hamarosan azonban fény derül arra, hogy a fiút nem éppen a tisztességes érdeklődés csalta a lányhoz. Sherry csupán áldozata egy mocskos fogadásnak, amelyben a lány becsülete a tét. A fiú erőszakossága nem várt változást eredményez Sherry testében. Olyan erő tör belőle felszínre, amelynek maga sem volt tudatában. Ropogó csontjai átalakulnak, arca megnyúlik, bőrén sötét szőr serken. A fiú igencsak pórul jár, Sherry pedig halálra rémül, és elmenekül a kisvárosból, ahol soha többé nem hallanak felőle.

Eltelik hét év. A történet igazából itt kezdődik New Yorkban, az általam leírt előzményeket csupán Sherry visszaemlékezéseiből tudjuk meg. Sherry, miután első átalakulásán keresztülment, emberi formájában is megváltozott. Gyönyörű nő lett belőle, igazi bombázó, lábai előtt a fél világ. Felvette a Lou Kipinski nevet és első osztályú modell lett belőle. Titkát és múltját csak egyetlen ember ismeri, Cindy nevű barátnője, akivel együtt nőttek fel, és aki szintén New Yorkban él, mert ő is elhagyta családját, amikor lelkész apja kitagadta.

Hiába telt el azonban hét év, hiába kezdett új életet, a múlt árnyai ismét megtalálják Sherryt. Két nő holttestére bukkannak, akik nagyon hasonlítanak a lányra, s a nyomok mindegyikőjüktől Sherryhez vezetnek. A lány nem érti az egészet, de különös álmok nyomasztják minden éjszaka. Álmában magához hasonló lányokat lát, akiket egy vérfarkas támad meg. Az idő multával rájön, hogy álmai előfutárai a valóságnak, és hamarosan arra is rá kell döbbennie, hogy a másik vérfarkas tulajdonképpen őrá vadászik.

Írta: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr15457630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása