Egy amerikai farkasember Londonban
2013. február 12. írta: Csiribusz

Egy amerikai farkasember Londonban

egyamfarkemlon.jpgEgy amerikai farkasember Londonban - amerikai horrorfilm, 1981

Rendezte: John Landis

Szereplők:

David - David Naughton

Jack - GriffinDunne

Nővér - Jenny Agutter

Orvos - John Woodvine 

A két amerikai turista, David és Jack, gyermekkori jóbarátok, akik együtt akarják bebarangolni Európa tájait. Egy nap, Anglia szélfútta, kies vidékére jutnak, ahová egy lestoppolt teherautó viszi őket. A táj mocsaras, rideg és barátságtalan. A fiúk nem bánják a zord körülményeket, hisz ez is hozzátartozik a kalandhoz, de az idő kezd nagyon hidegre fordulni, és egyre sötétebb az ég alja. Megkönnyebbülnek, amikor ráakadnak a kicsi hegyi falura.

Egy fogadóba térve, kellemetlen kíváncsiságuk felbőszíti a parasztokat, és azonnal kiutasítják őket a házból. Bár a két fiú egyáltalán nem érti mi rosszat tettek, kénytelenek elhagyni a meleg hajlékot és kimenni a hideg, sötét éjszakába. 

A babonás helybéliek lelkiismeretük megnyugtatására két tanácsot adnak a fiúknak: az egyik tanács, hogy kerüljék a lápot és ne térjenek le az útról. A másik, hogy figyeljék a holdat és óvakodjanak tőle. Persze David és Jack csak mosolyog a jótanácson. Gyanútlanul elindulnak a rideg lápon, miközben elered az eső, s úgy záporozik, mintha dézsából öntenék. A rossz, viszontagságos körülmények miatt észre sem veszik, hogy letérnek az útról, és a láp kellős közepébe tévednek. Mire rájönnek hibájukra, az eső súgó hangján keresztül felhangzik a legvelőtrázóbb üvöltés, amit életükben hallottak...

american_werewolf_1.jpg

Írta: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr675457652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása