Farkasember - A legenda
2013. január 12. írta: Csiribusz

Farkasember - A legenda

FARKASEMBER.jpgFarkasember - A legenda  él - amerikai horrorfilm, 2009.

Rendezte: Joe Johnston

Főszereplők: 

Benicio Del Toro - Lawrence Talbot

Anthony Hopkins - Sir John Talbot

Emily Blunt - Gwen

Hugo Weaving - Aberline

1891 – Anglia: Lawrence Talbot angol nemesi családból származik, aki évek óta Amerikában él és csak öccsével, Benjaminnal tartja levelezés útján a kapcsolatot. Lawrence színészként dolgozik egy amerikai színtársulatnál, és épp Angliában turnéznak, amikor egy nap, váratlanul ismeretlen hölgy keresi fel az öltözőjében. A nő Gwen Conliffe néven mutatkozik be. Kiderül róla, hogy fivérének menyasszonya. Kétségbeesetten kér segítséget Lawrence-től, mert Benjamin egy hónappal korábban eltűnt, és erősen gyanítható, hogy komoly baja történhetett.

Lawrence elutasítja a kérést, de aztán meggondolja magát, és útra kel, hogy visszatérjen családja ősi kastélyába. Hazatérve nyomozásba kezd. Első útja éppen telihold estéjén vezet a cigánytáborba. Bár lehet hallani pletykákat a környéken garázdálkodó vérfarkasról, igazából nem sokan hiszik el a falubeliek babonás rémmeséit. Ám azon az estén szörnyű vérengzés veszi kezdetét a karaván szekerei között. A szörny gyors, szinte láthatatlan. Velőtrázó üvöltések, félelmes sikolyok törik meg az erdő nyugodt csendjét. Lawrence, aki épp ott tartózkodik, puskájával megpróbálja leszedni a lényt, de merész vállalkozásával csak annyit ér el, hogy őt magát is súlyosan megsebesíti és ezzel kezdetét veszi egy még valóságosabb rémálom... 

farkasember2.jpg

farkasember1.jpg

A film rengeteg negatív kritikát kapott, de én úgy vélem, azért nem volt annyira borzasztó. Ettől függetlenül úgy gondolom, akadt pár olyan részlet, amit jobban kidolgozhattak volna. Gondolok itt a farkasfejes sétabotra, a Szent Kolumbát ábrázoló érmére, vagy a vajákos asszony szerepére. Nagy jelentőséggel felvezették mindhármat, de egyikből sem sült ki semmi fontos.

Nem hallottam vagy olvastam ugyan arról, hogy második részt akarnának készíteni, de miután ismert színésszel fejezték be az utolsó képkockákat, aki szerepe szerint fertőzött lett a vérfarkas harapásától, elképzelhetőnek tartom a folytatást.

Írta: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr405457583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása