Üvöltés
2013. január 07. írta: Csiribusz

Üvöltés

üvöltés1.jpgÜvöltés 1.  - amerikai horrorfilm - 1981. 

Rendezte: Joe Dante

Főszereplők:

Karen - Dee Wallace Stone

Bill - Christopher Stone

Terry Fisher - Belinda Balaski

Chris - Dennis Dugan

Dr. G. Waggner - Partrick MacNee

Marsha - Elisabeth Brooks

Eddie - Robert Picardo 

Karen az egyik legmenőbb riporternő a városban, akinek népszerűségét csak növeli, amikor a hírhedt sorozatgyilkos randit kér tőle. A találkozás olyan sokkot vált ki a nőből, hogy képtelen munkáját tovább folytatni és pszichiáter segítségére szorul. A doktor tanácsára vegetáriánus férjével, Bill-lel együtt egy erdei fakunyhós táborba indul kikapcsolódásra, ahol egyben kezelést is kap. Az ottani közösség hasonló problémákkal küzdő betegekből áll.

Ám ahogyan telnek a napok, Karen egyre furcsább jelenségekre lesz figyelmes. Már az első napon kísérteties, elnyújtott üvöltést hall az éjszakai vadonból. Aztán mintha láthatatlan szemek figyelnék minden lépését. Egy tehenet brutálisan lemészárolva találnak a karámban, a táborlakók közül mintha senki sem az volna, akinek mondja magát, egy Marsha nevű helybéli nő ráhajt a férjére, mígnem egy nap, Billt az éjszakai erdőben farkas marja meg.

Karen kétségbeesve hívja fel barátnőjét Terryt, aki útra kel, hogy kiderítse mi a fene folyik az erdőben. A nem várt fordulatok újabb és újabb szörnyű áldozatokat követelnek, amikor Terry rájön a borzalmas, veszedelmes titokra… 

howling2.jpg

Üvöltés 2. - amerikai horrorfilm - 1985.

Rendezte: Philippe Mora

Főszereplők:

Stefan Crosscoe - Christopher Lee

Jenny - Annie McEnroe

Ben - Reb Brown

Stirba - Sybil Danning

Vlad - Judd Omen 

A fiatal Ben White-ot nagyon megrázza nővére halála. A temetés után egy titokzatos férfi, Stefan Crosscoe siet segítségére, akitől megtudja, hogyan halt meg a testvére. Ám az igazság oly elképesztő, hogy Ben először semmit nem akar elhinni belőle. 

Crosscoe tudja, az idő sürget, így nem várhat Ben jóváhagyására, egyedül kell megsemmisítenie Karen holttestét, hogy az átok ne tudjon kiteljesedni benne. Ben végül Stefannal és barátnőjével, Jennyvel, elutazik egy európai kisvárosba, ahol minden rejtély forrását sejtik, hogy megküzdhessenek a gonosszal… 

howling3.jpgÜvöltés 3. - amerikai horrorfilm - 1987.

Rendezte: Philippe Mora

Főszereplők:

Harry Beckmeyer - Barry Otto

Jerboa - Imogen Annesley

Farkasasszony - Deby Wightman

Donny - Leigh Biolos

Sharp - Ralph Cotterill 

Erszényes-vérfarkas populáció él Ausztrália bozótosainak mélyén. Jerboa, a gyönyörű hajadon ennek a kis törzsnek a leánya, akit mostohaapja erőszakossága űz el otthonról. 

A városban horrorfilmet forgatnak, és éppen olyan típusú lányt keresnek az egyik szerepre, mint Jerboa. Ezen idő alatt ismerkedik meg Donnyval, a rendező asszisztenssel, akivel egymásba szeretnek. Ám szerelmüket nem élvezhetik sokáig, mert a mostohaapa Jerboa után küld három vérfarkas asszonyt, hogy hozzák vissza a lányt. Jerboa menekülni kényszerül, és közben balesetet szenved, aminek következtében kórházba kerül. 

Az orvosok meghökkenve látják a vizsgálat során, hogy Jerboa hasán erszény-féle kinövés van. Azonnal értesítik Harry Beckmeyer antropológust, aki évek óta kutatja az ausztrál farkaskultuszt. Jerboa visszamegy a falujába, de nem egyedül. Donny gyermekével várandós. A férfi elindul, hogy megkeresse, csakhogy nem ő az egyetlen… 

howling4_1.jpg

Üvöltés 4. - amerikai horrorfilm - 1988.

Rendezte: John Hough

Főszereplők:

Marie - Romy Windsor

Richard - Michael T. Weiss

Tom - Antony Hamilton

Eleanor - Lamya Derval

Janice - Susanne Severeid 

Marie sikeres írónő, aki jóképű, építész férjével, Richarddal boldog házasságban él. Ezt a nyugodt idillt váratlan esemény dúlja fel. Marie-nak látomása lesz. Egy apáca jelenik meg előtte. Marie rémült és orvosai tanácsára Richarddal együtt elutaznak egy csendesnek tűnő erdei faházba azt remélve, hogy Marie rendbe jön. Ám a látomások folytatódnak, és Marie rájön, hogy üzenetértékük van, amelyekre oda kell figyelnie. Ráadásul a környék lakói meglehetősen furcsák, és Marie kiskutyája is eltűnik. Hiába vár azonban férjétől támogatást, Richardnak egy idő után elege lesz és megromlik a kapcsolatuk. 

A segítség egy fiatal lánytól érkezik Marie számára, akivel együtt nyomozzák ki a félelmetes titkokat. 

üvöltés5.jpg

Üvöltés 5. - amerikai horrorfilm - 1989.

Rendezte: Neal Sundstrom

Főszereplők:

István gróf - Philip Davis

Dr.Catherine Peake - Victoria Catlin

Marylou Summers - Elizabeth Shé

David Gillespie - Ben Cole

Susan - Szatler Renáta

Peter - Madaras József 

A magyar várkastély ötszáz éve lakatlan, és katakombái mélyén sötét, gonosz titkokat őriz. A magyar István gróf, kilenc amerikai vendéget hív meg a komor falak közé. A gróf elmeséli vendégeinek a kastély történetét, melyen először csak nevetnek, de aztán ahogyan telnek a napok, a vendégek kezdenek megfogyatkozni, és úgy tűnik, a legenda életre kel. 

Odakint szörnyű, hideg tél tombol, a hófúvások miatt nem tudják elhagyni a várkastélyt. Végül rádöbbennek, hogy foglyokká váltak az ősi falak között, összezárva egy félelmetes, gyilkos lénnyel. 

howling6.jpg

Üvöltés 6. - amerikai horrorfilm - 1991.

Rendezte: Hope Perello

Főszereplők:

Winston - Sean Gregory Sullivan

Ian - Brendan Hughes

Elizabeth - Michele Matheson

Bellamey - Antonio Fargas

Miss Eddington - Carol Lynley 

Fiatal lány rohan az erdőben egy rémséges lény elől, de nem sikerül elmenekülnie. Nyári uborkaszezon idején előbb egy fiatalember, majd egy vándorcirkusz érkezik Canton Bluff álmos kisvárosába. Egy fiatalember besegít a helyi templom renoválásában, ám esténként átváltozik, s könyörtelen vérfarkasként portyázik. Így találkozik a vándorcirkusz egyik mutatványosával, aki torzszülötteket mutogat a megélhetéséért. A mutatványos azonban sötét titkot rejteget: maga is vámpír. A két vérengző szörnyeteg összecsap. 

Írta: Csiribusz

Forrás: www.port.hu

Képforrás: rabbitinred.co.uk; coversclub.cc; kiskegyed.hu; pestiest.hu; moviepostershop.com; vatera.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr535457666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása