Öt azonosítatlan, rejtélyes ember
2020. április 24. írta: Csiribusz

Öt azonosítatlan, rejtélyes ember

Máig nem sikerült azonosítani ezt az öt rejtélyes embert! Vajon kik lehettek? Hiába a modern DNS-vizsgálatok, és az egyre fejlettebb nyomozási technikák, továbbra sem sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak ezt az öt személyt. Pedig nem is olyan régi ügyek az alábbi esetek és ennek ellenére láthatod, még mindig nem ismerni ezeknek a rejtélyes embereknek a személyazonosságát!

ae1.jpg

Neil Dovestone

2015. december 11-én egy idős ember belépett a Clarence kocsmába Greenfieldben, Angliában. Azt akarta tudni, melyik a leggyorsabb út gyalog a „hegy tetejére”, annak ellenére, hogy nem viselt ehhez alkalmas öltözetet. Másnap a testét a közeli Saddleworth Moor tetején találták meg. Meghalt azért, mert sztrichnint vett be. 130 font volt nála, és néhány vonatjegy a zsebében, ami azt mutatta, hogy Londonból 320 kilométert tett meg. Nem volt nála személyi igazolvány. Mivel utoljára a Dovestone-víztározó közelében látták, Neil Dovestone-nak hívták. A birtokában lévő legérdekesebb nyom egy üres palack tiroxin-nátrium volt, melyet csak Pakisztánban gyártanak és forgalmaznak. Ez sem segített a nyomozóknak Neil Dovestone személyazonosságának feltárásában.

ae2.jpg

Julie Doe

1988. szeptember 25-én egy bomlott testet fedeztek fel egy erdős területen a floridai Lake Countyban. Úgy véltek, hogy az áldozat nő, - mellimplantátumai voltak - de halálának oka nem ismert. Sajnos az áldozatot nem sikerült azonosítani. Ugyanakkor, amikor 2015-ben DNS-vizsgálatokat végeztek a maradványokon, egy meglepő felfedezés történt: Az áldozatnak férfi DNS-e volt és valójában transznemű. Új nevet kapott: „Julie Doe.” Julie valószínűleg halálának ideje alatt nemi átalakítási műtéten esett át. Mivel az ilyen típusú műtét 1988-ban nem volt ritka, feltételezték, hogy nő. Mindennek ellenére Julie Doe személyazonosságát még meg kell határozni.

ae3.jpg

Allen

1976–77-ben, a michigani Oakland megyében garázdálkodott az „Oakland megyei gyilkos”, aki négy gyermeket elrabolt és meggyilkolt. Soha nem azonosították. De egy misztikus férfi, „Allen” kapcsolatba lépett egy pszichiáterrel, Bruce Dantóval. Allen azt állította, hogy a gyilkos a szobatársa, „Frank” volt, és hogy Allen fotográfiai bizonyítékot szolgáltatna mentelmi jogért cserébe. Megállapodott, hogy Dantóval találkozik egy helyi meleg bárban. Danto leadta a drótot a Jerry Tobias nevű rendőrnek és ő elment a nevében a találkozóra. Tobiast meg akarta hívni egy italra egy ismeretlen férfi, de úgy festett, mintha rá akarna támadni ezért, Tobias megvédte magát. A férfi elmenekült és feltételezik, hogy ő volt Allen, de soha többé nem hallottak róla.

ae4.jpg

A Könnycseppes erőszaktevő

Két évtized alatt Los Angelest egy latin férfi terrorizálta, aki feltételezhetően legalább 39 szexuális támadásért felelős. Mivel az áldozatok egy könnycsepp alakú tetoválásról számoltak be a bal szeme közelében, őt „Könnycseppes erőszaktevőnek” nevezték. Első ismert támadása 1995-ben történt. De hatéves tétlenség után (2005 és 2010 között), a DNS-bizonyítékok három további támadást írtak a számlájára 2011 és 2013 között. 1999-ben Luis Lorenzo Vargast ítélték el, de 2015 novemberében a DNS-tesztelés kimutatta, hogy nem ő az elkövető. Vargast szabadon engedték, de a valódi elkövetőt nem kapták el.

ae5.jpg

Az 401-es autópálya utasa

2004. április 22-én egy Toyota Corolla beleszaladt egy Purolator teherautó hátsó részébe a 401-es autópályán Toronto közelében, és lángba borult. A sofőrnek, Suimi Habteabnak sikerült elmenekülnie, de női utasa a felismerhetetlenségig összeégett. Habteab azt állította, hogy az áldozat a felesége. Ennek ellenére valószínűtlennek tűnt, hogy egy ilyen kisebb baleset miatt a jármű lángba borulhatott volna. Úgy tűnt, hogy Habteab szándékosan ment neki a teherautónak. Habteab korábban Purolator sofőr is volt, aki a társaságot jogtalan felmondás miatt beperelte. Kiderült, hogy a Toyota belsejét benzinnel locsolták fel, és a törvényszéki vizsgálatok azt is mutatták, hogy az áldozat már a baleset bekövetkezése előtt halott volt. Habteabot gyújtogatásért és egy testtel történő méltatlan bánásmódért ítélték el. A nyomozók megállapították, hogy Habteab nem volt házas, tehát az utas valószínűleg nem a felesége volt. Az áldozat valódi személyazonossága rejtély marad.

Forrás, képforrás: noiportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9915637666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása