2020. jan 27.

Titokzatos állatgyilkosságok

írta: Csiribusz
Titokzatos állatgyilkosságok

Manipur, India északkeletre elterülő országrésze, központja Imphal. A manipuri Churachandpurban pánikfélelem alakult ki 2018 végén, a rendszeresen leölt háziállatok ügyében. Úgy tűnt, a tettes egy titokzatos ragadozó lehet. A gyilkos bestia felhasította az állatok testét és fontos szerveit kiette. A helyzetet súlyosbította, hogy ellenőrizhetetlen beszámolók is megjelentek a helyi lapokban, melyek tovább hergelték az embereket.

ta4.jpg

Az első állatgyilkosságok 2018 októberének végén történtek. A háziállatok – csirkék, kacsák, sertések és birkák – elleni támadások arra sarkallták a helybelieket, hogy jobban figyeljenek éjszaka is az állatokra, így a támadások elmaradtak, megritkultak. Egy hónappal később azonban a mészárlások újra megélénkültek, s ezúttal az egész államra kiterjedtek.

ta1.jpg

A hivatalos szervek arra kényszerültek, hogy szakemberek segítségét kérjék, akik máris nekiláttak a ragadozó nyomainak vizsgálatához. Bár a végleges szakértői vélemény nem született meg sokáig, úgy tűnt, ismeretlen kutyafélével van dolguk. Külön megfigyelő csoportot hoztak létre a rendőrség, a civilszervezetek embereiből, amely a vadállat mozgását figyelte és megpróbálta levadászni azt.

Az összefoglalót írta: Csiribusz

Felhasznált forrás: outlookindia.com

Képforrás: outlookindia.com; incredible-northeastindia.com;storymaps.arcgis.com

Szólj hozzá

Hírek Chupacabra Rejtélyes lények Farkasszörnyek Modern regék Állattámadások