Boszorkányt fogtak Kanadában
2019. január 26. írta: Csiribusz

Boszorkányt fogtak Kanadában

Bíróság elé állítottak egy kanadai nőt, aki magát egy férfi meghalt hozzátartozójának kiadva próbált meg pénzt kicsikarni áldozatától. Kétrendbeli csalás mellett egy 1892-ben, a boszorkányság ellen hozott törvény alapján ítélhetik el.

bsz01.jpg

A kanadai büntető törvénykönyv egy igen ritkán alkalmazott paragrafusa szerint bűncselekményt követ el, aki álboszorkányság segítségével próbál befolyásolni valakit. A kanadai rendőrség szerint Vishwantee Persaud éppen ezt tette, amikor egy férfi elhunyt nővérének bőrébe bújt. "Azt mondta neki, hogy a nővére szelleme visszatért és beleköltözött" - mondta az ügyet vizsgáló torontói nyomozó. A nő ezzel befolyásolni kezdte a férfit, akinek azt ígérte, hogy segít üzleti döntéseiben, ám közben több tízezer dollárt sikerült kicsalnia tőle mindenféle indokkal. A férfi csak akkor kezdte sejteni, hogy valami nem stimmel, amikor elbukta vállalkozásait, végül aztán értesítette a rendőrséget.

A hamis boszorkányság elleni törvényt 1892-ben iktatták be, és ugyan nem elég világos, "de még mindig benne van a könyvekben" és jelen esetben alkalmazható - mondta a nyomozó. A nő jelenleg előzetes letartóztatásban van. Csak a régi paragrafus alapján féléves börtönre, valamint kétezer kanadai dolláros (kb. 370 ezer forint) pénzbüntetésre számíthat, a kétrendbeli csalás vádja azonban tovább súlyosbíthatja az ítéletet. 

Forrás: velvet.hu

Képforrás: pixabay.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1214590042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása