Tragédiába fulladt ördögűzés
2018. július 21. írta: Csiribusz

Tragédiába fulladt ördögűzés

Belehalt az ördögűzésbe egy 41 éves nő Frankfurtban. A szertartás folyamán több órán keresztül kínozták. A halála a szájába tömött törülköző okozta fulladás miatt következett be.

ou.jpg

A Focus Online értesülése szerint, egy múlt szombaton történt ördögűzés következtében halt meg egy 41 éves frankfurti nő. Az áldozatból egy hotelszobában próbálták eltávolítani a sátánt.

A nőt, információk szerint körülbelül két órán keresztül kínozhatták és verhették, többek között a hasát és a mellkasát. Az eset egy hotelszobában történt. Annak érdekében, hogy senki ne hallja meg a nő kiabálását, a tettesek egy törülközőt nyomtak a szájába. Valószínűleg ez okozta a halálát is, ugyanis a nő megfulladt.

A hatóságok összesen öt embert vettek őrizetbe. Mindegyikük dél-koreai lehet, egy 44 éves nőt, annak 21 éves fiát, egy 19 éves lányt és két 15 éves fiút találtak a helyszínen. Az egyik fiatal fiú feltehetőleg az áldozat gyermeke lehet.

Az ördögűzés, avagy az exorcizmus során a megszállt alanyból a démonokat, és egyéb gonosz szellemlényeket próbálják meg különböző eszközökkel, szimbólumokkal, szövegekkel és amulettekkel kiűzni. Általában a szertartást egy felszentelt papnak kell végeznie. Az exorcista, avagy az ördögűző a rítus során sokszor hívja az angyalok és Jézus segítségét. Számos ország hitének a részét képezi ez a művelet.

Nagyon sokszor azonban összekeverik  a sátánt és a démonokat a különböző mentális zavarokkal. Nem ritkán előfordul az is, hogy például a Tourette szindrómásokat vagy éppen a skizofréniásokat gondolják megszállottaknak. A Tourette szindróma egy olyan betegség, amely az idegrendszert támadja meg. Ilyenkor akaratlan mozgások és hangadások, vagyis úgynevezett tikkek alakulnak ki a betegnél. Ezeket a tüneteket gyakran tulajdonítják a sátán hatásának. Ugyanígy vannak nem egy esetben a skizofréniásokkal is, akiknél sokszor alakulnak ki téveszmék, hallucinációk.

Amíg a hivatalos, egyház által elfogadott exorcizmusnak meg vannak a maga lépései és a forgatókönyve, addig manapság egyre több olyan esetre derül fény, amikor a szélsőséges félreértelmezések miatt, egy-egy ilyen szertartás halállal végződik. Ez okozta 2003-ban egy nyolc éves autista kisfiú halálát is, akit a rohamai miatt csavartak lepedőbe egy ilyen rituálé során. Azonban a kisfiú a lepedő szorítása miatt megfulladt.

Forrás: eloben.hu

Képforrás: rejtelyekszigete.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7514116357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása