A békagyerek
2017. április 06. írta: Csiribusz

A békagyerek

Amikor 2005. október 24-én a nepáli Dalokha megye Charikot városában megszületett egy bizarr külsejű kisbaba, még senki nem hitte a világon, hogy mindez igaz lehet. Az orvosok legalább annyira meglepettek voltak, mint maguk a szülők, ugyanis a gyermek úgy nézett ki, mintha egy békát és egy embert kereszteztek volna. Az újszülött kisfiúnak nem volt nyaka, felső teste furcsán torzult, hatalmas szemei pedig teljesen kidülledtek szemgödréből.

beka1.jpg

Az esetnek hamar híre futott, dehogy valóban nem mese, az csak később derült ki. A kórházban előtte is születtek már torz kisbabák, de ilyen megdöbbentő külsejű kisgyermeket még senki sem látott. Ismeretes, hogy azon a vidéken nem ritka az ún. cyclopia nevű kromoszóma rendellenesség, amely torz születéseket eredményez. Ugyanakkor egy nepáli orvoscsoport arra gyanakszik, hogy bizonyos rákellenes kísérleti gyógyszer hatására születnek torz kisbabák.

Az édesanya, Suntali Karki, érdekes magyarázattal szolgált: Már korábban említette közeli ismerőseinek, hogy egy éjszaka különös dolog történt vele. Idegen lények látogatták meg, és a házuk felett lebegő űrhajóba vitték. Itt nemcsak megvizsgálták, hanem az egyik lény meg is erőszakolta. Nyilvánvalóan nem tett később feljelentést, nem beszélt róla a férjének sem, csak magába fojtotta a borzalmas élmény emlékét.

Ezek után természetesen nem maradt titokban a földi anya és a földönkívüli apa „nászának” különös gyümölcse. A hír futótűzként terjedt, a környéket hamarosan emberek sokasága lepte el. A kórház ablakait majdnem betörték, annyira látni akarták a földönkívüli csöppséget. A rendőrségnek kellett közbelépnie, nehogy komoly baleset történjen a nagy tolongásban.

A szülők - akik előtt egy ideig elhallgatták, hogy a kisfiú nem halva, hanem élve született és csak fél órával születése után halt meg -, engedélyt adtak arra, hogy a halott kisbabát megmutassák a tömegnek. A kisfiú egyébként két kilóval, kilenc hónapra jött világra, egy normális lefolyású terhesség után.

Az eseményről készült fényképek 2006-ban láttak napvilágot, és kiderült, hogy az asszonynak korábban két egészséges leánygyermeke is született. Harmadik terhességénél sem történt semmi szokatlan, ami indokolhatta volna a gyermek torzulását. Az édesapa, Bahadur Karki így nyilatkozott: „Nagyon sajnálom, hogy a fiam halva és torzan született, de akkor és ott a feleségem egészsége volt a legfontosabb számomra.”

Forrás: rockhalo.hu; Hihetetlen magazin / 2009. augusztus – lejegyezte: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7512404981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása