Bíborhegy
2016. szeptember 10. írta: Csiribusz

Bíborhegy

Bíborhegy – amerikai horrorfilm, 2015.

biborhegy.jpgRendezte: Guillermo Del Toro

Szereplők:

Edith Cushing – Mia Wasikowska

Sir Thomas Sharpe – Tom Hiddleston

Lady Lucille Sharpe – Jessica Chastain

Dr. Alan McMichael – Charlie Hunnam

A 19. században játszódó történet egy szokatlan szellemhistóriát tár elénk. Edith Cushing kislány még, amikor édesanyja váratlanul meghal. De Edith számára nem a halál a legrémisztőbb, hanem ami azután következik. Egy éjszaka meglátogatja őt édesanyja szelleme és figyelmezteti, hogy óvakodjon a Bíborhegytől.

Egy gyermeket könnyű meggyőzni arról, hogy csupán képzelődött, de amikor tizennégy évvel később anyja szelleme ismét meglátogatja és ugyanazt a figyelmeztetést adja neki, komolyan megijed, bár még mindig nem érti, mit takar a Bíborhegy elnevezés.

Ezzel egy időben megismeri a szerelmet egy angol úriember – Sir Thomas Sharpe – személyében, aki nővérével, Lucille-lel érkezett Amerikába. Ám Edith apja nem örülne házasságuknak, így ráveszi a férfit, hogy utazzon vissza Angliába. Csakhogy az apa tragikus hirtelenséggel meghal, így Edith feleségül tud menni Sir Thomashoz.

Edith megismeri férje ódon otthonát, Bíborhegyet. A titokzatos, málló falú kastély szörnyű titkokat rejt. A fiatal asszony már az első naptól kezdve hátborzongató hangokat hall, félelmetes kísértet riogatja és idővel egyre rosszabbul érzi magát. Vajon mi az oka mindennek? Miért jár kísértet a rothadó kastély falai között? Ki volt ő egykor és mit akar most? Vajon milyen gonosz titkai vannak a hatalmas háznak és sógornője miért viselkedik olyan különösen? Van-e menekvés az öreg falak közül?

Írta: Csiribusz

Képforrás: imab.ucoz.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6211693657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása