A zátony
2016. július 09. írta: Csiribusz

A zátony

A zátony – amerikai thriller, 2016. 

zatony1.jpgRendezte: Jaume Collet-Serra

Szereplők: Nancy - Blake Lively

                   Carlos - Óscar Jaenada

                   az apa - Brett Cullen

                   a húg - Sedona Legge

A cím olvastán sokuknak bizonyára a korábbi, 2010-es ausztrál film jut az eszükbe, de ezúttal egy másik történetről lesz szó, csupán a címük egyezik meg. Maga a sztori egyszerű vonalú, kevés szöveg és szereplő jellemzi.

A texasi Nancy Adams orvostanhallgató, nemrég veszítette el az édesanyját, aki sokszor mesélt neki egy csodálatos édeni öbölről a mexikói partoknál. Nancy imád szörfözni, s miután édesanyja meghal, apját és húgát hátrahagyva Mexikóba utazik, hogy felkeresse a paradicsomi helyet és hobbijának hódolva, megpróbálja feldolgozni a családi tragédiát.

A varázslatos hely tulajdonképpen egy elhagyatott partszakasz, tele zátonyokkal, sziklaszirtekkel, ugyanakkor csodálatos hullámokkal is, amelyek különösen nagy örömet okoznak egy szörfösnek. 

Eltelik a nap, de Nancy még meg akarja várni az utolsó nagy hullámot, amellyel aztán partra vergődhet. Miközben a deszkáján ülve a csendes vízen ringatózik, a távolban megpillant egy bálnatetemet. Jól tudja, hogy az ilyen „ínyenc” falatok gyorsan bevonzzák a ragadozókat. Szerencsére feltűnik egy hatalmas hullám, amit sikerül elkapnia, de egy nagy erő letaszítja róla, és ő tehetetlenül bukfencezik a tenger mélyére.

zatony2.jpg

Pillanatokon belül széles vérmező veszi körül. Tudja, hogy mi történt. 

zatony3.jpg

A nagy fehér cápa közben újra és újra támad, de a közeli apró zátony megmenti az életét. Kétségbe ejti a félelem és az önsajnálat, aztán felülkerekedik benne az élni akarás és mérlegelni kezd. Egyik oldalon a bálnatetem lebeg a hullámokon, másik oldalon egy régi bója himbálózik a vízen, míg előtte alig százméternyire a hívogató homokos partvonal húzódik. Választania kell, melyik irányba induljon, mert a dagály kíméletlenül jön és hamarosan lesodorja az addig menedéket adó zátonyról. A cápa pedig csak köröz és támad, köröz és támad, köröz és támad...

Írta: Csiribusz

Képforrás: filmtrailer.hu; hu.ign.com; screenrant.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr798876440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása