A küklopsz betegség
2016. június 26. írta: Csiribusz

A küklopsz betegség

Különös és rejtélyes mutáció. Küklopsz betegség. Földönkívüli szülött. Különbözőképpen nevezték Magyarországon azt a lányt, aki máig nem érthető módon jött világra egy általunk nem ismert megyében. Ám ő nem akármilyen lány volt, mert külső kinézete a többi társáétól abban különbözött, hogy egy szeme volt, amely középen helyezkedett el.

kuk1.jpg

Az alábbi eset rendkívüli, hiszen senki sem látott még olyan lényt, amelyről az egyik XIX. századi magyar újság számolt be olvasóinak. A cikk egy leányküklopszot ír le. Idézem.: „A leány Koblencz táján született 1819 november havában, és kiképzésre tökéletes vala: fején sűrű haj, füle is a szokott helyen. Hanem homloka közepén egy hüvelyknyi hosszúságú húsos bőrdarab lógott - hasonló a férfi csecsemő széles testéhez -, s annak tompa hegyén valamely gömbölyű nyílás volt, amely egészen a homlokcsontig vezetett. Ezen húsos testben az orrának semmi nyoma nem volt. Alatta és a leány kis szája között egyetlenegy nagy szemet lehetett látni. Ezen szem tojásformájú volt, két egymásba tolt szaruhártyával, két szemcsillaggal. A szivárványhártya a gyermek születésekor a szaruhártyán általfénylett, a szemcsillagok feketék voltak. Különös az is, hogy ezen egy szemnek, mind a négy szempillája megvolt, melyek mindazáltal nem voltak oly nagyok, hogy az egész szemgolyóbist befedték volna. A torz leány születése után negyedórával meghalt”.

Nos itt valószínűleg egy a sok közül való, különösen drasztikus és visszafordíthatatlan születési rendellenességgel állunk szemben, amiért minden bizonnyal egyes gének felelősek. A mutáció és egyéb torz testi fogyatékosságok ugyan ritkán fordulnak elő, de amennyiben mégis kialakulnak, úgy örökre tönkretehetik egy ember életét, nem beszélve a szülőkről sem, akik majd milliókat áldoznak (amennyiben gyógyítható, vagy kezelhető) azért, hogy meggyógyuljon a gyermekük.

kuk2.gifLéteznek farkasemberhez, vagy kutyához hasonlító emberek, ollókezű, vagy éppen lólábú emberek stb… de ez az eset is azt mutatja, hogy bármilyen formáció kialakulhat, a legkülönbözőbb torz testek legkülönfélébb variáció adhatnak okot a nyugtalanságra a szülőknek. Nem akarom elvenni a kedvét senkinek sem a szüléstől, csupán a tényeket és a sajnos kimeríthetetlen torz lehetőségeket ecsetelem, ugyanakkor érdemes figyelembe venni azt is, hogy ezer születésre jut körülbelül egy eset, tehát az esetek nagyon kis százalékában fordul elő valamilyen formában különösebb testi mutáció.

A fent említett eset szerint egy egyszemű lány, vagyis ember-küklopsz született, aki egyébként nem élt meg húsz percet, és ez egy eset, azóta ilyen nem fordult elő hazánkban. A középkorban amennyiben mégis hosszabb ideig életben maradt egy torz testű ember, azonnal koholt vádakkal illették, boszorkánynak, gonosz varázslónak titulálták, de gyakran hozták összefüggésbe azzal, hogy az ördöggel cimborál, vagy hogy a sátán földi kéme. Gyakran bírósági tárgyalás nélkül halálra ítélték és elevenen elégették őket.

Hasonló gyűlölet és megvetés volt irántuk a náci Németországban is. A koncentrációs táborokba nem csak zsidók tízezreit deportálták tömegesen, hanem olyan testi fogyatékossággal rendelkező embereket is, akik – Hitler szerint – fenyegetőek voltak a Harmadik Birodalomra. Erre épült egyrészt aztán a náci eszme is, amely a tiszta német fajt, mint népet tartja elfogadhatónak. A testi fogyatékosságoknak azonban jelentős része nem annyira drasztikus mint a fent említett eset, inkább a mérsékeltebb, orvosi beavatkozással könnyen kezelhetők azok, amelyek gyakrabban előfordulnak. És, hogy mit tehetünk a megelőzésére? Hogyan kerüljük el, hogy ilyen megtörténjen? A gének károsodása rengeteg dolog miatt bekövetkezhet. Nos, kerüljük az atombomba bevetését, a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást és már is sokat tettünk azért, hogy egészséges gyermek jöjjön – e világra.

Írta: Simon Gergely - Rejtélyek és Tudomány világa

Forrás: ufoesparacikkek.gportal.hu; hotdog.hu

Képforrás: express.co.uk; en.wikipedia.org

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1008844156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása