Hátborzongató hidak
2016. május 18. írta: Csiribusz

Hátborzongató hidak

Egy hídon átkelni szimbolikus és gyakorlati jelentéssel is bír. Ezért nem meglepő, hogy a hidak gyakran paranormális legendák központi elemévé válnak. A hidakhoz, legyenek bár kicsik vagy nagyok, baljós történet társulnak tele erőszakkal, tragédiákkal és félelemmel. A listában bemutatunk tizenhármat a legijesztőbb hidak közül, melyek közül az egyik igencsak meglepő...

1. Bunnyman Bridge, Virginia

A "Nyúlember" a Virginia állambeli Fairfax megye városi legendáinak alakja. A Colchester felüljáró környékén szokott felbukkanni. Két esemény hívta életre a legendát, mindkettő 1970-ben történt. Egy pár autóját megállította egy fehér nyúl jelmezébe öltözött férfi, betörte a kocsi ablakát, és azt kiabálta, hogy birtokháborítást követtek el. A másik esemény egy biztonsági őrrel kapcsolatos, aki odalopózott egy férfihez, aki egy még építés alatt álló ház tornácán álldogált. A férfi szintén nyúl jelmezt viselt, hosszú nyelű baltát tartott a kezében és elkezdte felaprítani a tornácot, miközben betolakodókra panaszkodott. További információ nem derült ki egyik esettel kapcsolatban sem, ezek már önmagukban is elég hátborzongatóak.

hid1.jpg

2. Danville Bridge, Indiana

A festői patak Indiana állam középső részén egyáltalán nem tűnik olyan helynek, ahol szörnyű, kísérteties halálesetek történtek. Pedig a Danville és Avon közti vasúti hídhoz két legenda is köthető. Az egyik egy építőmunkásról szól, aki belesett a nedves cementbe, és lassan megfulladt, miközben a munkatársai tehetetlenül nézték. A vasúttársaság nem akart időt és pénzt áldozni arra, hogy kiemeljék a testet, ezért otthagyták a cement fogságában. A másik legenda egy nőről szól, aki épp kisbabájával a kezében kelt át a hídon, mikor hirtelen a semmiből felbukkant egy vonat. Nem volt hely, ahová elbújhattak volna, ezért a nő kétségbeesésében ugrott. Ő túlélte a zuhanást, a gyermeke nem. Éjszakánként gyakran hallani a sikolyaikat, és már többen számoltak be arról, hogy láttak egy fehér ruhás nőt, aki a vízben keresett valamit.

hid2.jpg

3. Sachs Covered Bridge, Pennsylvania

Mind az unionista, mind pedig a konföderációs seregek használták ezt a hidat a Gettysburg-i csata alatt és után a polgárháborúban. A helyet kiemelkedő jelentőségű történelmi helyszínként tartják számon a térségben. Beszámolók szerint a hídon elesett katonák kísértetei bukkannak fel, valamint három konföderációs dezertőré, akiket állítólag a hídon akasztottak fel. A jelentések furcsa jelenésekről, hideg foltokról és szellem kezek által megérintett emberekről szólnak.

hid3.jpg

4. Governor's Bridge, Maryland

Ez a Maryland állambeli Bowie-ban található híd is egy az úgynevezett „sírós” hidak közül, melyek kimondottan népszerűek az amerikai folklórban. Számos legenda köthető a hídhoz, melyek szerint anyák és gyermekeik tűntek el itt. Az egyik történet egy nőről és kisbabájáról szól, akiket az 1930-as években öltek meg a hídon. Egy másik szerint egy elkeseredett egyedülálló anya dobta le gyermekét a hídról. Éjszakánként hallani lehet a babák sírását, és a beszámolók egy kísérteties autó megjelenéséről is szólnak. A hidat Crybaby hídként is emlegetik...

hid4.jpg

5. Egypt Road Bridge, Ohio

A híd ma már nincs használatban, ami persze még inkább hátborzongatóvá teszi. Szintén egy „síró baba” legenda köthető hozzá, és a pletykák kultikus tevékenységről is szólnak a területen. A legrémisztőbb mind közül, hogy egy idős asszony holttestét találták meg itt. Megfojtották és a testét részben elégették. Az ügyben emberölés gyanúja miatt nyomoztak, de sosem sikerült megoldani a rejtélyt.

hid5.jpg

6. Clinton Road Bridge, New Jersey

A West Milfordi Clinton Road félelmetes, ha másért nem, hát azért mert itt található az ország leghosszabb piros lámpája. 1938-ban egy holttestet találtak itt, mely a hírhedt bérgyilkos, Richard "Jégember" Kuklinski letartóztatásához vezetett. Ami a hidat illeti, a legenda szerint, ha egy negyeddolláros érmét hagysz az út közepén, a hídon, éjfélkor egy fiú szelleme visszahozza. A fiú vagy megfulladt, vagy elütötte egy autó. Más legendák sátánista szektáról, furcsa teremtményekről, még több szellemről, egy druida templomnak hitt 18. századi vaskohóról és erős nyugtalanság érzésről szólnak.

hid63.jpg

7. Colville Covered Bridge, Kentucky

Az 1930-és évek óta keringenek történetek emberekről, akik átmentek a fedett hídon és soha többé nem kerültek elő, köztük egy bálról hazafelé tartó pár. Az autójuk állítólag irányíthatatlanná vált, és belezuhant a vízbe. Egy idős nő pedig összeesett és meghalt, miközben át akart kelni hídon. A beszámolók szerint az emberek fényt láttak a hídnál, mintha autó lenne a víz alatt, és hallani vélték, amint egy idős nő köhög és segítségért kiált.

hid7.jpg

8. Airtight Bridge, Illinois

1980-ban megcsonkított női holttestre bukkantak ezen a helyen. A testet csak 1992-ben azonosították, de a gyilkosság rejtélye soha nem oldódott meg. Az emberek úgy érezték, mintha láthatatlan erők érintették vagy karmolták volna őket, lépteket hallottak, és egy lány sikolyát. Mások arról számoltak be, hogy dörömbölés hallottak az autóik oldalán, és mintha valamit átvonszoltak volna a tetőn.

hid8.jpg

9. "A pokol hét kapuja", Illinois

Ez valójában nem egyetlen híd, hanem hét, használaton kívüli vasúti felüljáró, ami a Collinsville-i Lebanon Road-on található. A legenda szerint, ha áthajtasz mind a hét alatt, és a hetedik "kapu" alatt pontban éjfélkor, akkor a pokolban találod magad. Mindegyik felüljárónak megvannak a saját legendái, köztük vannak akasztásról, sátáni rituálékról és kísértetekről szóló történetek is. Itt nincsenek síró babák...

hid9.jpg

10. "A pokol hídja", Michigan

Ez a keskeny, korlát nélküli gyaloghíd már önmagában, a hozzá kapcsolódó legenda nélkül is elég félelmetes. De a legendával még inkább. Az 1800-as években több gyermek is eltűnt. Amíg a szülők a keresésükre indultak, a többi gyermeket egy kedves idős férfira, Elias Friske-re bízták. Persze Friske-ről kiderült, hogy gyilkos. Megölti a gyermekeket és a vízbe dobta a testüket. Azt állította, démonok kényszerítették. A hídon akasztották fel.

hid10.jpg

11. Poinsett Bridge, Dél-Karolina

Ez a legrégebbi fennmaradt híd Dél-Karolinában 1820-ban épült. Szintén kísértet járta helyként tartják számon. A beszámolók furcsa fényekről, hangokról és jelenésekről szólnak. Azonban, ellentétben a listán szereplő többi híddal, a Poinsett-hez nem kapcsolódik egyértelmű legenda. Egyesek azt állítják, egy meglincselt rabszolga szelleme kísért a hídon. Mások szerint amerikai őslakosok szellemei, és megjelenésük egy közeli temetkezési helyhez köthető. Paranormális jelenségek kutatói furcsa jelenségekről számoltak be. Mások azt állítják, miután itt jártak, az autójuk nem indult el.

hid11.jpg

12. A Maud Hughes Road "sikító" hídja, Ohio

A "sikítás" eredete valójában teljesen ártalmatlan dologhoz köthető. A híd felülete barázdált, ezért különös hangot lehetett hallani áthajtás közben. Az emberi fantázia természetesen baljós legendát alkotott. A történet szerint a sikolyok tragikus körülmények között elhunyt emberek szellemeitől származnak. Az egyik legenda egy vitatkozó párról szól. A férfi lelökte a nőt a hídról. Egy másik szintén egy olyan párról szól, akinek az autója lerobbant a hídon. A férfi elment segítségért, ám amikor visszaért, a nőt a híd oldalára felakasztva találta. A harmadik történet szerint egy nő ledobta a kisbabáját a hídról. Tényleges haláleset egy mozdonybaleset során történt 1909-ben: két vasutas életét vesztette, három másik pedig megsérült.

sikitohid.jpg

13. Brooklyn-híd, New York

Éppen 100 éve hívják így New York egyik szimbólumát. Hatalmas, neogótikus stílusú híd, amelyen ezrek kelnek át naponta a nagyváros közepén - nem éppen a legmegszokottabb kísértetjáró hely. Története azonban tragédiák sorát örökítette meg. A neogótikus híd terveit a német származású John Augustus Roebling készítette. A helyszíni mérések közben Roebling megsérült: egy éppen kikötni készülő komphajó meglökte a vasoszlopokat, amelyek összezúzták a lábujjait. Amputálni kellett a sérült részeket, és Roebling néhány hét múlva tetanuszban meghalt. Az építkezés 1870. január 3-án nélküle kezdődött, fia, Washington Augustus Roebling vette át az irányítást. Amikor két évvel később keszonbetegség miatt részlegesen lebénult, az irányítást édesanyja, Emily Warren Roebling vette át.

brooklynbridgestampede.jpg

hid13.jpg

A híd építése során 27 munkás vesztette életét. Lezuhantak miközben a híd magasabb részein dolgoztak. Egy munkást egy kábel fejezett le. 1883. május 30-án, egy héttel a híd átadása után az a hír terjedt el az átkelő gyalogosok között, hogy a híd le fog szakadni. A tömeg eszeveszett sebességgel rohant le a hídról, 12 embert tapostak halálra.

Manapság állítólag gyakran hallani segélykérő sikolyokat a vízből, ám amikor az emberek lenéznek, nem látnak senkit. Mások a hídon bolyongó fej nélküli kísértetről számoltak be. Szerintük a kábel által lefejezett munkás szelleme...

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr898728358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása