A zátony
2016. január 08. írta: Csiribusz

A zátony

A zátony – ausztrál horrorfilm, 2010. 

zatony4.jpgRendezte: Andrew Traucki

                  Gyton Grantley

Szereplők:

Damian Walshe-Howling – Luke

Gyton Grantley – Matt

Adrienne Pickering – Suzie

Zoe Naylor – Kate

Mark Simpson – Shane 

A mozi igaz történet alapján készült. 

Két ausztrál férfi – Luke és Warren – megbízatást kap, hogy szállítsanak le egy kis vitorlásjachtot Indonéziába. Közben úgy döntenek, összekötik a kellemest a hasznossal, ezért további három barátjuk – Kate (Luke exbarátnője), Matt (Kate öccse), és Suzie (Matt barátnője) – is velük tart a pár napos hajókázásra. Eleinte úgy tűnik, kellemes kirándulás elé néznek: napsütötte tengerpart, simogató hullámok, izgalmas búvárkodás, szerelem és szórakozás. Ilyen idilli körülmények között könnyű megfeledkezni az óvatosságról.

zatony5.jpg

A kisebb méretű hajó könnyedén szeli az óceán habjait, ők pedig gondtalanul nevetgélnek és beszélgetnek a fedélzeten. Látszólag minden rendben zajlik, ám egyszer csak nekirohannak valaminek – talán egy korallzátonynak, esetleg egy bálnának –, és akkora lendülettel csapódnak, hogy az egész hajótest a feje tetejére fordul. Pillanatok alatt elárasztja a könnyű alkotmányt a bezúduló víz, de a fiataloknak sikerül kiúszniuk alóla, és felmászniuk a hajó kihasadt fenekére. Ijedten döbbennek rá kiszolgáltatottságukra. Miután egyetlen mentőcsónakjuk korábban végzetesen megsérült, azonnal dönteniük kell, hogyan legyen tovább. Ezeken a vizeken – jól tudják – nem sűrűn jönnek-mennek hajók, és repülőgépet sem láttak az elmúlt napokban. Szembe kell nézniük a kegyetlen valósággal: senkire nem számíthatnak, csak önmagukra. Két választásuk van: vagy maradnak, várva a jószerencsét a hajóroncson, mely lassan, de biztosan el fog süllyedni alattuk; vagy nekivágnak a végtelen óceánnak, és megpróbálnak kiúszni a húsz kilométerrel odébb eső nagyobb zátonyok egyikére.

zatony0.png

Képzelhetjük, hogy a választás milyen nehéz lehetett számukra, hiszen mindegyik ötlet életveszélyes volt, és nem tudhatták előre, melyik lesz a jobb döntés. Na, szóval én nem is mesélem tovább, hiszen innentől indul be az izgalom. Annyit azonban mondhatok, engem nagyon megrázott az egész film, amit csak fokozott, hogy állítólag teljesen igaz a történet. Kizárólag erős idegzetűeknek ajánlom.

Írta: Csiribusz

Képforrás: otthon-mozi.hu; mediaklikk.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9711610454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása