Erdei poltergeist
2015. március 26. írta: Csiribusz

Erdei poltergeist

Különösen agresszív poltergeist tart rettegésben egy fiatalembert az angliai Horshamben található otthonában. A dühös, azonosítatlan és szokatlanul erőszakos szellemlény egy erdei túra óta már nem csak a természetben keseríti meg az áldozat mindennapjait. Nemrég a fák árnyai közül egyenesen a lakásba költözött, és folyamatosan zaklatja a férfit, aki teljesen védtelen a szellem támadásaival szemben. 

bacs3.jpgBár a német poltergeist elnevezés zajos szellemet jelent, a kutatók körében jelenleg is parázsvita zajlik e természeti manifesztációkkal kapcsolatban, hiszen még biztosan ma sem lehet tudni, hogy valóban kísértetekről van-e szó, vagy az emberi elmében tomboló feszültség és frusztráció szokatlan kivetüléseivel állunk szemben. Agresszív kísértetek nagyon ritkán háborgatják a házban élő lakókat, családtagokat, hiszen a túlvilági látogatók többsége nem hajlamos az erőszakra, és még ha durva megnyilvánulásai is vannak a jobbára az éjszakai órákban tomboló szellemkompániának, komolyabb sérülésekre nem kell számítani, legfeljebb némi ijedtségre. 

A kopogó szellemek azonban még okozhatnak meglepetéseket, és beváltott fenyegetéseik nagy veszélynek tehetik ki a felkészületlen személyeket, akik aztán képtelenek megfékezni a dühös poltergeisteket. A következő eset alapján jó okunk van feltételezni, hogy mindenképpen egy olyan szokatlanul gonosz entitással állunk szemben, mely polcdöntögetés, ajtócsapkodás, az edények hajigálása, és a lakók veszélyeztetése terén felülmúl minden eddig ismert túlvilági lényt.

A tizennyolc éves Stephen Foster élete kész rémálommá változott, amikor úgy döntött, barátjával együtt az angliai Horshamben található St. John evangélikus templom melletti erdőben fognak túrázni két napig. Az éj leszálltával ugyanis egy poltergeist szegődött a nyomukba, amely rendszeresen letépte a fejükről a sapkát, fellökdöste őket, valamint lerángatta a kabátjukat. Fejvesztve menekültek ki a rengetegből, de a láthatatlan szellemlény Stephent hazáig követte. Most a fiú londoni otthonában tanyázik, szanaszét szórja a tányérokat, a könyveket, és felborítja a székeket.

poltergeist2.jpgA jelenséget már a parakutatók is vizsgálják, akiknek elmondása szerint sohasem volt még példa arra, hogy egy poltergeist erdőből költözzön be valakihez, tehát igencsak egyedi esettel van dolguk. Egy médium talán jobb belátásra tudná bírni az elszánt fantomot, mely egyre veszélyesebbnek bizonyul, s további tombolásának beláthatatlan következményei lehetnek. A kísértet erőszakosságának okai valószínűleg az erdei túra során felkeresett templom melletti ismeretlen területtel állhatnak összefüggésben, mely érintetlen tereprész egykoron temető, vesztőhely lehetett, esetleg egy szörnyű gyilkosság vagy áldozati rituálé színhelye.

A háborítatlan erdő csendjét élvező fiatalember akarva-akaratlanul, a korábbi végzetes helyszín felett verhette fel sátrát, évszázados álmából zavarva fel ezzel a szellemvilág sötét erőit. Nevezzük poltergeistnek vagy bármi másnak, ez a valami képes arra, hogy a kiszemelt célszemélyt üldözze, s akár a lakásáig kövesse, majd oda beköltözzön csak azért, hogy tönkretegye az illető életét. Világossá vált, hogy a bosszúszomjas, ismeretlen okból kifolyólag erőszakos poltergeistek elől sem elbújni, sem elmenekülni nem lehet...

Forrás: Hihetetlen magazin / 2015. április – Simon írása alapján

Képforrás: paranormalhaze.com; occultopedia.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr367307276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Equu1N0X 2015.04.04. 08:46:37

Nagyon AWESOME lett az oldal az új színsémával. :)

Csiribusz 2015.04.04. 10:39:43

Remélem, ez pozitív! :-)
süti beállítások módosítása