A slusszkulcs
2013. július 15. írta: Csiribusz

A slusszkulcs

/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimarad vagy betoldódik. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. Sajnos nem egyszer előfordul, hogy különböző források teljesen másként tálalják ugyanazon történeteket, vagy némely részleteket leszámítva eltérőek, nagyon ellentmondásosak. Kérem, senki ne gondolja, hogy szándékosan akarom félrevezetni! Mindenki maga tudja, mit hisz el belőle vagy mit nem. A történetek hitelességét sem cáfolni, sem állítani nem tudom. Némelyik meglehetősen hátborzongató, ezért ki-ki a saját felelősségére olvassa el! Köszönöm! - Csiribusz/

Köszönjük a cikkajánlást Cech01-nek!

slusszkulcs.jpgEgyik éjszaka az apa és a lánya egy elhagyatott országúton haladtak. Hazafelé tartottak a kórházból, ahol a lány anyját látogatták meg. Az eső ritmusosan dobolt az autó tetején, és a lány elbóbiskolt. Hirtelen nagy csattanásra riadt fel. Az apa keményen küzdött a kormánykerékkel, de a kocsi megcsúszott a nedves aszfalton és nekicsapódtak egy kőfalnak. 

Miután az apa meggyőződött arról, hogy lányának nem történt baja, kiugrott a kocsiból, hogy felmérje a károkat. Mindkét első gumi kilyukadt, és a baloldali sárhányó felgyűrődött a falra. Az autó többi része sértetlen maradt.

-         Valami kivágódott elénk az útra. Bármi is volt, kicsinálta az abroncsokat – magyarázta az apa.

-         Meg tudod javítani, ugye? – kérdezte a lány, aki még mindig rémült volt.

-    Nem – felelte az apa a fejét rázva. – Csak egy pótkerék van a csomagtartóban. Muszáj lesz visszamennem a városba, és keresnem kell valakit, aki elvontatja a kocsit. Nincs olyan messze. Várj meg a kocsiban, míg visszatérek!

-         Oké – mondta vonakodva a lány. – De kérlek, ne légy oda sokáig!

-         Nyugi – biztatta az apja, amikor meglátta mennyire aggódik. – Sietek vissza.

A lány a visszapillantó tükörből nézte egy darabig, ahogyan apja a szakadó esőben megindul a város felé, aztán alakja beleveszett a sötétségbe. 

Már eltelt egy óra is, és a férfi még mindig nem tért vissza. A lány egyre feszültebb lett, mert úgy vélte, már vissza kellett volna érnie. Ahogyan ott várakozott, véletlenül belenézett a visszapillantóba, és a távolban meglátott egy alakot, amely az autóhoz közeledett. Először azt hitte, az apját látja, de ahogyan megfordult és jobban szemügyre vette, rájött, hogy egy idegen férfi az. Overállt viselt, arcát nagy, bozontos szakáll borította. A bal kezében valami előre-hátra himbálózott. 

A lány ideges lett tőle. Ahogyan egyre közelebb ért és alakja kibontakozott a sötétből, a lány jobban megfigyelhette. Jobb kezében nagy, éles kést markolt. A rémült lány azonnal bezárta a kocsi minden ajtaját, és hátramászott a hátsó ülésre. Amikor újra felnézett, az idegen már a kocsinál állt, és arcát az üvegnek nyomva, véreres szemeivel dühösen bámult a lányra. Haja vad volt, csapzott és koszos. Arcát mély sebhelyek tarkították. 

Felemelte a bal karját, és akkor a lány velőtrázóan felsikított. Kezében ugyanis apjának levágott feje lógott. Folyamatosan sikoltozott, képtelen volt leállni. Szíve hevesen vert, levegőt is alig kapott. Az apja arcán ijesztő, groteszk kifejezés ült: a szája tátva, a szemei visszafordultak a fejébe. 

Az idegen csak állt egy darabig a zuhogó esőben, és őrülten vigyorgott. Aztán belenyúlt a zsebébe, kivett valamit és lassan felemelte. Az apa slusszkulcsa volt… 

Forrás: scaryforkids.com - írta és fordította: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr235406156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hoffman 2013.07.15. 22:11:01

Szívesen, tisztelt Csiribusz, már nagyon vártam a cikkeit. Eddigi szokásaimhoz híven ismét ajánlanék egy cikket:
www.scaryforkids.com/drinking-water/

Mivel a tisztelt white dragon nevű olvasó is ajánlott egy cikket ugyanerről az oldalról, korrektebbnek tartanám, ha előbb az ő ajánlott cikke kerülne sorra, és persze várom a többi érdekes cikkét is.

Csiribusz 2013.07.16. 08:50:50

Megnéztem a történetet, de engem vészesen emlékeztet egy amerikai filmre, ahol ugyanez történt: a ház tetején víztartály, benne a halott kislány, stb.

Hoffman 2013.07.16. 10:38:33

@Csiribusz: Igazából ez egy eredetileg japán horror, a "Fekete Víz" (2002). Csak hát tetszik tudni, hogy megy ez Amerikában. Ha egy másik kontinens egy országa/tartománya készít egy horror sikerfilmet, akkor azt egyből le kell "amerikanizálni". Így volt ez szinte mindig (A kör, Shutter stb). A legpofátlanabb ilyen húzás a "REC" című kiváló spanyol horrornak az átdolgozása volt, amikor snittről snittre átmásolták az egész filmet (egy-két új jelenettel megspékelve), amerikai színészekkel.

EquuiNOX 2013.07.16. 19:00:15

Beteg egy történet,mondjuk én valami komolyabb csattanóra számítottam a végén.

Csiribusz 2013.07.16. 20:25:37

Számomra csattanós volt. Előveszi a slusszkulcsot, és ezzel a lánynak is befellegzett...

EquuiNOX 2013.07.16. 21:31:48

Egy autó ablaküvegét be lehet törni könyökkel vagy akár egy levágott fejjel is.A lány slusszkulcs nélkül is meghalt volna.Én ezért nem éreztem csattanósnak a végét.

Csiribusz 2013.07.17. 08:39:52

Hát jó, de pont ez a lényeg. Betörni az ablakot, szimpla fizikai erő, de itt pont a lélektani tényező a kulcs elővétele, hogy mi megy végbe a lányba. Ez sokkal sokkolóbb szerintem, mert a gyilkos lassan tudja kiélvezni a másik félelmét.

Csiribusz 2013.07.18. 21:16:23

Cech01: Igen, a Fekete Víz. Sejtettem, csak nem voltam biztos a címében. Tudom, hogy japán az erdetije, mint sok amcsi horrornak újabban. Hát az amcsik már csak ilyenek. Körülnéznek a világban, lenyúlják, ami tetszik, aztán amerikai környezeteben feldogozzák. Úgy látszik, kifogytak az ötletekből.

Hoffman 2013.07.22. 22:48:20

@Csiribusz: Ez nem ötlet kérdése, hanem bizony az anyagiakért. Egy ilyen feldolgozással is vissza tudják hozni a belefektetett pénz sokszorosát. Bár jómagam jelenleg csak 15 éves, több, mint 600 horrort láttam eddig, és meg kell mondjam, ami ma a horrorfilmek világában van, botrány. Tucatszám jönnek egymásután a found-footagek,remakek,végletekig folytatások, feldolgozások, és a sablonos giant-monster-es vagy "gyilkos az erdőben" horrorok. Meg kell mondjam, a mai világban 200ból 1 horrora mondja rá az ember, hogy "Igen, ezt érdemes volt megnézni".

Csiribusz 2013.07.23. 09:07:41

Hát igen, ez így van. Én sok hasonló filmet láttam, és valóban, legtöbbjük butaság. Jó, persze a horror alapból gügyeség, de azért lehet jót kreálni a témából. Vannak rendezők, akik azt hiszik, hogy minél véresebb, annál izgalmasabb és borzasztóbb. Szerintem nem. Véleményem szerint a pszichikai ráhatással többet lehet elérni.

Hoffman 2013.07.23. 11:40:31

@Csiribusz: Szerintem a horror önmagában egy nemes műfaj, csak nem mindegy, hogy hogyan nyúlnak ehhez a műfajhoz a készítők, és hogy milyen hozzáállással állnak neki. Ha az egyetlen motivációs erő a pénz, akkor kár belekezdeni. Gondoljunk csak bele, hogy hány minőségibbnél minőségibb horror készült annak idején, amikor még a horrorfilmek nem csak a jump scare-ekben és a vérben merült ki. Bár tény, a jump scare-eken is lehet félni, főleg ha zene is társul hozzá.
süti beállítások módosítása