Vigyázat, vérfarkas! / Farkascsapda
2018. január 02. írta: Csiribusz

Vigyázat, vérfarkas! / Farkascsapda

Vigyázat, vérfarkas! / Farkascsapda – spanyol horrorkomédia, 2011.

vv.jpgRendezte: Juan Martínez Moreno

Szereplők:

Tomás Mariňo – Gorka Otxoa

Calisto – Carlos Areces

Mario – Secun de la Rosa

Evaristo – Manuel Manquina

Rosa – Mabel Rivera

Valamikor Argában, egy Ourense megyei spanyol faluban élt Mariňo márkinő, akinek kegyetlen, zsarnoki természetétől mindenki félt a környéken. Mindenáron örököst akart, akit saját képére formált volna, ám férje nem tudta megadni azt, amire a legjobban vágyott. Miután a márkinő ezt megtudta, bármelyik egészséges férfiembernek odaadta magát. Férje, aki maga is félt az asszonytól, nem mert szembeszállni a feleségével.

Egy nap cigánykaraván érkezett a faluba, hogy szórakoztassa a helybélieket. A márkinő azonnal felfigyelt a jóképű késdobálóra, de a férfit nem érdekelték a nő bájai. A márkinőnek azonban nem lehetett nemet mondani. Az éjszaka leple alatt elraboltatta a férfit, kikötöztette az ágyhoz és erőszakkal vette el a magját. Nem sokkal később, amikor rájött, hogy teherbe esett, megijedt annak lehetőségétől, hogy kiderülhet a gyermek apjának valódi kiléte. Magához rendelte embereit, felégettette a cigánytábort és leöletett mindent férfit, asszonyt és gyermeket. Ám a késdobáló feleségének még volt ideje megátkozni őt.

Pár hónappal később a márkinő egy egészséges fiúgyermeket hozott a világra. A kisfiú erős volt, szépen cseperedett, mígnem tizedik születésnapja táján kezdett megváltozni, az átok beteljesedni látszott és Argára a gonosz fénye vetült.

Eddig tart a bevezető történet.

Tomás Mariňo nem túl sikeres író, szülőfaluja lakói mégis hazahívják egy kis villámlátogatásra. Tomásnak fogalma sincs a meghívás valódi okáról, különben be se tenné a lábát az amúgy is fura településre. A falusiak a beálló estével együtt törnek rá a férfira, hogy aztán barátjával együtt elhurcolják, s felajánlják a faluban pusztító vérfarkas áldozatául. Tomás előtt szép lassan összeáll a kép: a lakosok egy 100 éve sújtó átkot kívánnak megtörni azzal, hogy felkínálják őt a szörnyetegnek, mivel kizárólag egy Mariňo utód széttépésével kaphatnak feloldást. Ám ha nem sikerül időben kivégezni a férfit, a falu lakói szép lassan mindannyian vérfarkassá változnak.

Forrás: port.hu

Képforrás: xpress.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr613504199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása