A Pokolváros
2018. január 02. írta: Csiribusz

A Pokolváros

Pokolváros, vagyis Helltown az USA Ohio államában, Summit megye északi részén található. Eredetileg Boston Millsnek hívták. Az 1970-es években a kormány felvásárolta a területet, hogy egy nemzeti parkot nyissanak rajta. A polgárokat tömegesen kilakoltatták, a házak lebontását megkezdték. Ám a terv mégsem valósult meg, így a helyből egy elhagyatott szellemváros lett. Sátánisták tanyáztak itt, és Ku-Klux-Klan is tartott titkos gyűléseket a városban.

A hely kísértetiességét csak fokozza, hogy a településről kivezető út egy temetőbe visz. Helltown a borzongásra vágyó turisták első számú célpontja lett. A kihalt utcákon bolyongani vagy épp egy teljesen üres, esetleg félig már romos állapotban lévő házba belépni kétségtelenül nagyon hátborzongató élmény. De arra is fel kell készülni, hogy nem várt veszélyek leselkedhetnek itt a gyanútlan látogatóra. Az üres házakba alkalmanként beköltöznek hajléktalanok, és a közeli pszichiátriai intézetből megszökött páciensek is ott bujkálnak. Egy mutáns pitonról is pletykálnak, amely a közeli erdőben él, de néha ellátogat a kihalt városba is, hogy patkányokra vadásszon. Egy ilyen portyája alkalmával állítólag megtámadott és szorításával megölt egy kíváncsi önjelölt kalandor turistát is.

pv1.jpg

A szóbeszéd szerint a városban időnként felbukkanhatnak bizarr külsejű keveréklények is, mert a hadsereg tudósai kihasználták az alkalmat, hogy emberi szemektől távol kísérletezhetnek. Ezen kísérletek következtében mutáns lények jelentek meg a környéken. Ezt a legendát a magam részéről megalapozatlannak tartom, a kísértetvárosban ugyanis nincs nyoma semmilyen tudományos létesítménynek vagy labornak. Márpedig ha itt keveréklények megteremtését szolgáló bizarr kísérletek zajlottak volna, annak okvetlen maradt volna valami nyoma.

Ettől függetlenül a város nyomasztó hangulatot áraszt. A Pokolvároshoz rengeteg természetfeletti jelenséggel kapcsolatos történet fűződik. A városi park fái között a mai napig látható egy lerobbant iskolabusz. Az üléseit már eltávolították. Az eredetileg benne ülő gyerekeket egy sorozatgyilkos, egy mentálisan beteg ember ölte meg. Néhányan azt állítják, hogy látták a gyerekek szellemalakját, ahogy mozdulatlanul ülnek a busz belsejében. Mások azt mondják, hátborzongató sírást lehet hallani a járműből. Állítólag, aki megpróbálta eltávolítani a buszt a helyszínről, annak azonnal baja esett.

A város nevezetes pontja még, a 'Síró baba hídja', amely onnan kapta a nevét, hogy rendszeresen hallanak egy csecsemősírást, de a bébit senki sem látta még soha. Csak keserű zokogása hallatszik.

pv3.jpg

Pokolvárosban található még két templom is, a 'Boston Közösségi Templom', és a 'Fájdalmas Szűzanya Temploma'. Mára mindkettőt kisajátították a sátánisták, akik fekete miséket tartanak a szent épületekben. Állítólag a Fájdalmas Szűzanya Templomába mostanában beköltözött egy ördögi ember, aki sohasem engedi, hogy lássák az arcát. A szkeptikusok szerint a városkában semmi rendkívüli nincs. Ezeket a történeteket a környék lakói azért híresztelik, hogy fellendítsék az idegenforgalmat.

Említettem már, hogy a városból kivezető út egy temetőhöz visz. Itt aztán tényleg nyüzsögnek a szellemek. Ebben a sírkertben nyugszanak azok a gyerekek, tanárok és a buszsofőr is, akik egy iskolai kirándulásról hazatérőben lettek egy sorozatgyilkos áldozatai. Többen láttak itt egyedül kóborló homályos emberalakokat, akik nem találják lelki nyugalmukat. Bizonyos személyek rendszeresen azzal szórakoznak, hogy megrongálják a sírokat. Miután a város szinte teljesen elhagyatott, retorziótól nem kell tartaniuk. A temetőben is rendszeresen tartanak sátánista szertartásokat. Van itt egy különös fa is, amely magától mozog. Megmagyarázhatatlan módon mindig a sírkert más-más pontján bukkan fel, mintha csak képes volna helyet változtatni.

pv2.jpg

A kisvárost és a temetőt vajon tényleg sötét erők uralják, vagy ez csak egy ügyes reklámfogás a turisták idecsábítására? Ki-ki meggyőződésének megfelelően válaszol erre a kérdésre, de annyi bizonyos, hogy Helltown még horrorfilmek ihletőjévé is vált. A kukorica gyermekei című film néhány jelenetét is itt forgatták. A kísérteties Pokolvárost és a temetőt jó ideig illegális szemétlerakóként használták. Ma már nagyjából megtisztították mindkét helyet, de a kihalt városka még így is nagyon nyomasztó hangulatot áraszt.

Forrás: Hihetetlen magazin / 2017. december – Zaviczki János írását lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: photos.clevescene.com; theghosthuntuk.com; mysteriousheartland.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1113538379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása