Luca D'Andrea: A gonosz maga
2017. szeptember 13. írta: Csiribusz

Luca D'Andrea: A gonosz maga

agm.jpgEgy elátkozott hely. Egy kihűlt ügy. Egy gyilkos, aki nem hagyott nyomot.”

Nagy várakozással vettem kezembe az első könyves olasz író regényét és azt kell mondanom, nem csalódtam. A könyv nagyon tetszett, szívből ajánlom mindenkinek.

Az amerikai Jeremiah Salinger sikeres dokumetumfilmes, aki feleségével és kislányukkal a dél-tiroli Siebenhochba költözik. Az emberek itt kedvesek, a táj csodás, valami mégis beárnyékolja a falucska mindennapjait.

1985-ben brutálisan lemészároltak három fiatalt a közeli Bletterbach-szurdokban. A gyilkost sosem találták meg, így az sem derült ki, valójában mi történt. S ha mindez nem volna elég, a környék hemzseg a legendáktól, mítoszoktól egy elveszett népről, évezredeket túlélő őslényekről, titokzatos eltűnésekről, hátborzongató balesetekről.

Mi ez a sok borzalom? Mi lehet a gyönyörű vidék szörnyűséges titka? Mi történt harminc évvel ezelőtt a hósipkás hegyek között? Jeremiah kíváncsisága csillapíthatatlan. Nyomozni kezd, de beleütközik a lakosok ellenszenvébe, barátságai meginognak, még családja is kis híján széthull. Ő azonban érzi, hogy valami nincs rendjén a falu múltjában és addig nem nyugszik, míg ki nem deríti az igazságot.

Írta: Csiribusz

Képforrás: moly.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8012826714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása