Nyolc birkát téptek szét Kecskéstelepen
2017. június 08. írta: Csiribusz

Nyolc birkát téptek szét Kecskéstelepen

Az alábbi cikket White Dragon nevű olvasónk küldte. Köszönjük!

Szeged - Másodjára ölték le a birkáit Kecskéstelepen, a Palánkai utcában Nagy Istvánnak. A 70 felett járó férfi megdöbbent: állatait hétfő hajnalban szétmarcangolva találta.

- Az ajtót átugorva már nem bír bejutni a kutya, tavasszal megerősítettem az ajtókat és a kerítést is - utalt vissza a ságvári telepi nyugdíjas a tavaly nyári esetre, amikor 21 birkája veszett oda. - Este még megetettem őket, rájuk zártam az ajtót. Szóltam nekik, hogy barikáim, és jöttek utánam, mint a vonat - elevenítette fel a vasárnap estét Nagy István.

kt1.jpg

A telken – amely egykor szeméttelep volt – az ólba bezárt birkákat az ajtót szétrágva gyilkolta le egy ismeretlen állat. – Nézze meg! – mutatott a faajtón tátongó hatalmas lyukra Pista bácsi, miközben a felfújódott birkatetemek közé léptünk. – Ez a valami szétrágta az állatok fejét, egy-kettőnek átharapta a combját is, egészen a csontig – mutatta be a borzasztó részleteket. Megtudtuk: a környéken két farkaskutya is szabadon garázdálkodik, ezért gondolta Pista bácsi, hogy kutyák végezhettek állataival. Elmesélte, egy telekvégi tulajdonos állatai is hasonló sorsra jutottak – reggelre valami szétmarcangolta őket. Az ólban éjszakázó 8 állatból 3 maradt életben, de súlyos sérüléseket szereztek, kényszervágással könnyítettek rajtuk.

kt2_1.jpg

Oda lett a kosom is, amiért közel 100 ezer forintot fizettem – próbálta forintosítani a tragédiát a ságváritelepi férfi. – Nagyon erős állat lehetett, a vastag ajtódeszkát szétrágva jutott be az ólba. Kitépte a bárányok gégéjét, többségük ezért vérzett el – mutatott egy elhullott állatot. – Ha egy környékbeli kutya volt, nem hiszem el, hogy a gazdája nem látta: kedvence nyakig véresen tért haza. 

Nagy István szerint a bárányok hallgatnak: még vágáskor sem „nyüszítenek", a megrémült állatok néma csendben várják a halált.

kt3_1.jpg

Egy kutyákkal foglalkozó szakember szerint a cél nélküli gyilkolás leginkább a harci kutyákra jellemző. Ha egy nagy testű kutya éhes, általában egy gyenge állattal végez. A többit megkíméli. Azt is megtudtuk: a legtöbb problémát nem a szabadon élő állatok okozzák, hanem a kiengedett, otthonról elszökött kedvencek. Információnk szerint az elmúlt időszakban több hasonló eset is történt Kecskéstelepen és környékén. Nagy István széttépett birkáinak ügyében a rendőrök feljelentést tesznek.

2009 augusztusában Nagy Istvánnak 21 birkáját végezték ki nagy testű kutyák. Akkor Veprik Róberttől, a vadaspark igazgatójától megtudtuk: 2007 novemberében három mezopotámiai dámszarvas és nyolc törpekenguru pusztult el. Az ebek addig űzték a különleges, ritka állatokat, amíg azok nyakukat nem törték. Felbecsülhetetlen kárt okoztak, hiszen a mezopotámiai dámszarvasok a veszélyeztetett fajok közé tartoznak, mindössze ötszáz él belőlük a világon. Egy másik támadásban, 2002-ben vikunyák pusztultak el.

Forrás: delmagyar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412576625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

white dragon 2017.06.08. 15:07:21

jó lenne tudni mi csinálta ezt,kevés ragadozó van nálunk barátom egyik héten hallott egy rÖvid ,mély vonyítást arról a helyrŐl ahol ez az eset tÖrtént,azóta nem hallotta újra.ha újra hallja mondta felveszi a hangot.nem lehet hogy a verÜket akarta?
süti beállítások módosítása