Boszorkányvadászat
2016. október 06. írta: Csiribusz

Boszorkányvadászat

Boszorkányvadászat – amerikai horrorfilm, 2010. 

bsz.jpgRendezte: Dominic Sena

Szereplők:

Behman – Nicolas Cage

Felson – Ron Perlman

Debelzaq – Stephen Campbell Moore

Lány – Claire Foy

D'Ambroise bíboros – Christopher Lee 

 

1235-öt írunk. Európa lakosságának életét háborúk, járványok, boszorkányüldözések keserítik meg. Két lovag – Behman és Felson – csalódva a kereszteshadjáratban, hazatérőben van a Szentföldről. Kiábrándultságuk azonban nem mentség a szökésükre, így megérkezvén egy járványokkal sújtott városba, D'Ambroise bíboros emberei tömlöcbe vetik őket.

De szabadságukat kiválthatják, ha hajlandóak a bíboros kérését teljesíteni. Rajtuk kívül a tömlöc falai rejtenek még valakit, egy ártatlan arcú, ifjú leányt, akit fekete boszorkány néven tartanak fogva és őt hibáztatják a járványért, mely a várost pusztítja. A lovagok feladata pedig a következő lenne: el kell kísérniük e leányt egy távoli apátságba, ahol szerzetesek őrzik egy ősi könyv utolsó másolatát, melynek igéi megsemmisíthetik a boszorkány erejét és így megszabadíthatják a vidéket a dögvésztől.

Behman nem akarja vállalni a küldetést, de megpillantva az agyongyötört, megkínzott lányt, meggondolja magát. Így hát négy másik férfi társaságában elindulnak a rabszállító szekérrel, hogy elvigyék a leányt a messzi apátságba. Veszélyekkel, megpróbáltatásokkal, és a hideg időjárással dacolva kell megtenniük a fárasztó utazást, miközben a lány egyre furcsábban viselkedik. Az ártatlan arc csupán álca lenne? Valóban egy vétlen leányról van szó vagy egy igazi boszorkányról? Esetleg valami rosszabbról?

Írta: Csiribusz

Képforrás: online-film.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7211775875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása